Alles is gezegd: het woord is vandaag aan de burger. Het is een bewogen verkiezingsperiode geweest: een eerste minister die verkiezingen aankondigt, nog voor zijn mandaat ten einde is, die hij bijna zeker zal verliezen. Het leek op politieke zelfmoord en het is nog altijd niet duidelijk wat Karamanlist bezielde.
De strijd werd niet alleen op de straten gevoerd, maar dit keer meer dan ooit via internet. Vooral onbekende kandidaten van kleinere partijen gebruikten facebook en YouTube om hun boodschap over te brengen.
Maar wie via internet werkt, loopt ook risico. Zo bijvoorbeeld PASOK parlementslid Louka Katseli. Een aantal weken geleden werd er een “bomaanslag” gepleegd op haar woning, met zeer beperkte schade (ik zet bomaanslag tussen haakjes, want het ging om een paar busjes camping gaz, het geliefkoosde middel van oproerkraaiers). Een paar uur later werden de “terroristen”, van wie wordt gezegd dat zij de aanslag hebben gepleegd, opgepakt. Het ging om snelkookpanterroristen, zoals Hans het zo treffend in zijn blog omschreef.
Een paar dagen later verscheen er op de website van Katseli een mededeling: “ik zal alles doen wat in mijn macht ligt om te voorkomen dat iemand -zij het journalist zij het iemand anders- om de toekomst van 20-jaar oude jongelingen kapot te maken, voor politiek gewin, door ze te omschrijven als terroristen.” Katseli zelf wist nergens van af, maar de boodschap bleef wel 11 uur op haar site staan en werd snel door de bloggers in heel Griekenland overgenomen. Onderzoek wees uit dat haar site inderdaad gehackt was.
Nu ja, om onwaarheden zitten politici sowieso niet verlegen, dus dit lijkt me nu echt wel het minste.