Weekend en water

VouliagmeniWat doe je als je het weekend vrij hebt en het kwik hangt rond de 35 graden? Je kunt natuurlijk de airco aan zetten en de Mundial bekijken, of een goed boek lezen. Maar dat doe ik al wel eens in de week. Het alternatief is: naar zee, zoals wellicht de helft van Athene. Alle stranden van Attica zitten dezer dagen overvol. Gisteren zijn we rond de middag naar ons favoriete stekje in Lagonissi getrokken: dat is op ongeveer 40 km van Athene en het verkeer was redelijk (we deden er 30 minuten over). Vandaag was de kustbaan echter een hel. Je kunt natuurlijk wel om 8 of 9u ‘s ochtends vertrekken, maar om in het weekend nu ook al vroeg op te staan…

Daarom kozen we vandaag voor een bestemming iets dichter bij de deur: het meer van Vouliagmeni. Het meer wordt gevoed door warmwaterbronnen en heeft het hele jaar door een temperatuur die niet zakt onder de 20 graden (vandaag was de temperatuur 29 graden). Men heeft ooit geprobeerd om de onderzoeken hoe diep het meer is, en de duikers zijn nooit meer aan de oppervlakte gekomen. Men schat dat het kilometers diep is en tot onder Athene loopt. Je vermijdt de drukte van de stranden en de heisa van de beach bars, maar u moet er wel 7 euro voor over hebben.

LimniMensen die huidproblemen en -aandoeningen hebben, mensen met spierpijnen en artrose, zijn naar het schijnt erg gebaat met een kuur in het water van het meer (er is een therapeutisch centrum aan verbonden. U ziet op bijgevoegde folder waarvoor het water zoal goed is. Ik weet niet of ik me zorgen moet maken over het feit dat het licht radioactief is.
In ieder geval voelt onze huid anders aan na een duik in het meer. Verder zijn we er ook heel vermoeid van, maar het is wel een zalig gevoel.
Bent u in Athene op vakantie en wenst u eens iets anders, dan is het meer van Vouliagmeni zeker een aanrader (het is bereikbaar met het openbaar vervoer)

One thought on “Weekend en water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *