dat is het aantal valse bommeldingen dat in heel Griekenland is binnengekomen sinds de ontploffing van een “bom” op 9 januari 2010 aan het Parlementsgebouw in Athene. Het probleem met bommeldingen is dat je ze ernstig moet nemen, want als het niet om een valse melding zou gaan, dan heb je gegarandeerd slachtoffers.
Het is niet duidelijk of er een organisatie achter deze bommeldingen zit, maar het grote aantal doet vermoeden dat dit niet het werk kan zijn van individuen. In ieder geval zorgt dit gedoe voor heel wat overlast bij de bevolking: winkelcentra, tentoonstellingsruimtes e.d. moeten worden ontruimd. De helft van de tijd is het centrum van Athene gesloten voor het verkeer (maar ook andere steden delen in de overlast).
Wat is de reden van deze toevloed van valse bommeldingen? De nieuwe verantwoordelijke minister van Veiligheid voor de Burger, Chrysochoïdis, heeft van in het begin te kennen gegeven dat de politie niet passief zal toekijken op mogelijke onrusthaarden, zoals de vorige jaren. En misschien wordt daar wel misbruik van gemaakt nu. Er zijn nog wel relletjes, maar die ontsporen niet meer. De politie zit op vinkenslag, en blijkbaar vinden sommigen het leuk om dat uit te buiten.