Een aantal weken geleden heb ik het hier gehad over de zogenaamde gesloten beroepen: beroepscategorieën die niet voor iedereen toegankelijk zijn en die de prijs van diensten en goederen onnodig de hoogte injagen. En als zodanig ook nog eens in gaan tegen de Europese regelgeving rond vrij verkeer van diensten en goederen in de EU.
Het systeem is zo uniek in Europa, dat zelfs de New York Times er een bericht aan wijdt: u vindt het hier terug. Griekenland is de laatste Sovjet-stijl economie in Europa, zo luidt het in het artikel. Het is allemaal wat eenvoudig voorgesteld (het moest tenslotte op 2 pagina’s passen), maar het is desalniettemin interessante lectuur. U zult nu ook begrijpen waarom sommige Griekse producten in Griekenland duurder zijn dan de ingevoerde producten.
Ik heb ergens gelezen dat in Belgie ook artsen gelimiteerd zijn ,afhankelijk van het aantal inwoners in een dorp of stad . Is dat juist ?
Ik bewonder wel mensen die nog durven een eigen zaak te openen , daar heb je lef voor nodig in de huidige omstandigheden . Zelf probeer ik zoveel mogelijk in plaatselijk kleine winkels m’n inkopen te doen : de nieuwe kiosk , farmacie , kruidenier , bakker . Dichtbij thuis , niet duurder en handelaars die appreciatie tonen omdat je hen ondersteunt en je een prulletje toestoppen om je te bedanken.
very nice. zou Jefry, stiekem lid van Aleka haar partij zijn???
Neen @Jenny dat geldt voor apotheken. Er is een vestigingswet afhankelijk van het inwonertal.
Vroeger was er wel een ‘numerus clausus’ voor studenten geneeskunde. Nu ziet het er stilaan naar uit dat er een tekort zal komen aan (huis)artsen.
Bedankt Mario : inderdaad al m’n belgische bezoekers staan verbaasd over het aantal apotheken in GR .
Heb gelezen dat er een tekort komt aan artsen in Belgie.
Zoiets nog niet waarschijnlijk voor GR want er zijn heel wat B.Epirotes (Albaniers) die hier een cabinet openen en in N.GR , trekken ze naar Bulgarije waar het veel goedkoper is .