Nog maar eens Michalis

Als ik nu mijn foto’s van gisteravond bekijk, lijkt het alsof ik een rockster heb gezien. Voor de 2de keer deze zomer zag ik Michalis Tzouganakis (mijn verslag van de eerste keer vindt u hier), en hij heeft me weer van mijn sokken geblazen. Lezer @Europa heeft gisteren nog een aantal links geplaatst naar video’s bij een vorig blogbericht.

(heb overigens een video van het optreden van gisteravond gevonden):

Ik blijf er bij: Michalis Tzouganakis is zowat het beste wat muziek te bieden heeft. Ruim 3 uur hield hij het publiek in zijn greep en nog kregen we er geen genoeg van. Ik had een paar vrienden uit Belgie op bezoek, die Tzouganakis helemaal niet kenden, en ook zij vertelden me na afloop dat dit iets was wat ze nog nooit gezien hadden. Na het optreden konden we Michalis even spreken, in het Vlaams uiteraard. Men zegt wel eens dat bescheidenheid de mens siert, en Michalis Tzouganakis is een bijzonder sierlijk man.

Ik weet dat deze blog ook vanuit Nederland wordt gevolgd. Op 11 oktober komt Michalis naar Amsterdam (althans, dat vertelde hij me, maar ik zie dat hij op 10 November in de Melkweg speelt). Kruis beide datums alvast aan in uw agenda. U zal me dankbaar zijn.

Michalis Tzouganakis

Michalis Tzouganakis

Michalis Tzouganakis

Michalis Tzouganakis

Michalis Tzouganakis

Michalis Tzouganakis

13 thoughts on “Nog maar eens Michalis

  1. enig idee wanneer hij nog eens in Athene speelt? na het bekijken van de video’s wil ik hem ook wel eens live zien…

  2. Geen idee @Hans, maar ik volg het wel op. Van zodra hij nog eens in Athene of omstreken is, post ik het hier wel.

  3. δεν υπάρχουν λόγια!

  4. Ε !οχι για τον Μιχαλη. να μου λεγες για χθες ,για τον Προεδρο, να πω ενταξει ,dat is het beste wat de griekse muziek te bieden heeft.
    ik heb Tzouganakis een paar jaaren terug gezien, en ik moet je teleurstelen hij verkracht de Kretaanse muziek. als Pontier heb ik met de Kretanse muziek een bijzondere verband. Kretanen en Pontiers spelen de Lira.

  5. Er zijn inderdaad 2 meningen over Tzouganakis: sommigen vinden dat hij de Kretenzische muziek verkracht, anderen vinden dat hij ze verrijkt. Ik behoor tot de tweede groep. Hij speelt geen traditionele Kretenzische muziek en dat is ook niet de bedoeling. Hij gebruikt de traditie wel en doet er iets heel interessants mee.

  6. zeker zijn 2 meningen. in iedere geval ,hij komt naar Amsterdam maar ik heb hellas een kaartje voor de Melkweg ,maar voor 13 November.

  7. En voor de inwoners van Thessaloniki: Michalis Tzouganakis in Moni Lazariston op 10 september, om 21u.

  8. verkrachten of niet Pontiër dankzij zo’n mensen gelijk Tzougano, zervaki, kyriakaki blijft een deel van de jeugd ook naar deze “traditionele”muziek luisteren.
    @bruno hij speelt toch met Kretenzische instrumenten
    (Krt lyra + krt luit) en speelt ook nog eens kretenzische muziekstukken dus….

  9. vooral dat laaste video ,dat is echte traditie. ik dacht direct aan βαρανε στο γαμο του Καραγκιοζη.

  10. in de plaats van in de lucht te schieten en zo alle kogels voor niks zijn dat ze die beter op de griekse regering aflaten:)de echte karagkiozides

  11. te weinig kogels, @mano, te weinig kogels….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *