Brieven van Christus te koop

26 euro. Zo veel kosten de brieven van Christus. En je kunt ze kopen. Van Kyriakos Velopoulos, voormalig parlementslid en nog steeds lid van de extreem-rechtse partij LA.O.S. Als je een beetje rondzapt op de Griekse televisiekanalen, is de kans groot dat je hem opeens ziet. Zoals zo veel extreem-rechts Griekse politici is ook Kryiakos Velopoulos een boekenverloper. Hij verkoopt boeken met allerlei dubieuze theorieën die goed vallen bij mensen die geloven in allerlei complotten tegen het Hellinisme (en dat lijkt een hoe langer hoe groter deel van de bevolking te worden).

Velopoulos is na de verkiezingsnederlaag van LA.O.S. niet uitgenodigd door Antonis Samaras om zijn verrechtse Nea Dimokratia te komen versterken, zoals zijn voormalige salonfähige onfrisse extreem-rechtse kornuiten. Dus timmert de arme Kyriakos hardnekkig zelf aan de weg. En die weg leidt naar een wel heel surrealistisch universum.

Brieven van Jezus Christus. Ingebonden met plastic ringetjes. Jezus Christus nog aan toe. Het zijn brieven van de hand van Christus hemzelve! En zij die de brieven kopen, zullen de enigen in de wereld zijn die brieven van Jezus Christus in hun bezit hebben. “Onze God zelf, schrijft brieven”, beweert dit product uit de stal van Georgos Karatzaferis. Hij voelt er zelfs een zeker ontzag door. Hoe zou je zelf zijn, nietwaar?

Het moet niet veel gekker worden.

Er is wel nog hoop voor Velopoulos, als je ziet dat het figuur hieronder het tot minister van Volksgezondheid heeft weten te schoppen.

3 thoughts on “Brieven van Christus te koop

  1. qua surrealisme, waar we in België ook wat van kennen, is Griekenland de koploper geworden met dergelijke figuren op het politieke toneel,
    helaas hellas……..

  2. minister in Griekenland verdient zeker niet goed groot gelijk dat mr gaat bijklussen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *