Belgische band op Grieks festival

Iets geheel anders nu: muziek! Eergisteren werd hier in Faliro het Ejekt-festival georganiseerd. Het is één van de grotere festivals, maar dit jaar werd een flink afgeslankte versie gehouden, want het wordt voor concertorganisatoren alsmaar moeilijker om sponsors te vinden. In plaats van 2 dagen, duurde het festival dit jaar dus slechts 1 dag.

De line-up kon me niet echt boeien, maar één van de bands op de affiche was Customs uit Leuven. Ze speelden te vroeg op de dag en ik zat nog op kantoor, maar omdat hun manager een goeie vriend van me was, ben ik nadien toch nog een kijkje gaan nemen; het was een uitgelezen kans om mijn vriend nog eens te zien.

Bleek dat de Belgen bijzonder onder de indruk waren van de Griekse organisatie en van het hele festival. Om 22u stonden er toch wel ongeveer 15.000 mensen op het festivalterrein. Aanvankelijk waren ze een beetje bang wat ze in Athene zouden aantreffen, want de berichten over de crisis doen vermoeden dat het hier geen pretje meer is. En toch viel het hen heel erg mee, al krijg je natuurlijk geen compleet beeld door op een festival te spelen. Maar om kort te zijn: het was voor manager en band een geweldig aangename ervaring en ze waren vooral enorm opgezet over de respons die ze kregen van het Griekse publiek. Om de één of andere reden is Customs een rage in de Atheense underground-scene, ondanks het feit dat hun plaat hier niet eens wordt verkocht. De kracht van het internet en de sociale netwerken scheen het meeste werk te hebben gedaan, waardoor het Griekse  publiek op bepaalde momenten luidkeels stond mee te zingen en te klappen. Een reactie die de band zo goed als nooit krijgt bij een Belgisch publiek, zo werd me gezegd.

Als de organisatie hen volgend jaar terug vraagt, zullen ze geen moment aarzelen om hier terug te komen spelen.

5 thoughts on “Belgische band op Grieks festival

  1. oh-oh, wat is er met de rock gebeurd als ze al bang zijn om in Athene te komen spelen… 🙂

    De jongens hebben behoorlijk naar de Sisters of Mercy geluisterd zo lijkt me – dat soort New Wave (post new wave?) is hier erg populair

  2. er komen trouwens heel regelmatig goeie Belgische bands naar Athene (zo ook bv dEUS in hun beginjaren, Zita Swoon, en vele anderen)

  3. ηταν και οι Χρυσαυγιτες εκει;; κατι ντουλαπες βλεπω μπροστα μπροστα.

  4. Knappe muziek, goeie smaak hebben die grieken 🙂 . Wie stubru regelmatig opzet krijgt meer van die indierock en post punk te horen. Mijn favorieten in die muziekstijl zijn kaiser chiefs en the kooks.

  5. Belgische muziek in Griekenland, Griekse muziek in België.
    Ik maakte al eens publiciteit voor Spotify, voor mij de ideale jukebox met een onuitputtelijk repertoire.
    Toen kreeg ik als antwoord dat Spotify nog niet geïntroduceerd is in Griekenland. Dat klopt niet helemaal. Het hangt er maar vanaf waar je je Spotify-abonnement registreert.
    Tijdens de 6 maanden gratis testtijd, kon ik het programma slechts 14 dagen aan één stuk in het buitenland gebruiken.
    Nu ik een betalend abonnement heb (4,99 euro/maand) valt ook deze beperking weg. Ik verblijf momenteel een vijfde week in het buitenland en alles blijft werken alsof ik in België ben.
    Het is echt een prettig werkend programma en intussen blijkt het al de tweede belangrijkste bron van inkomsten voor de platenfirma’s en artiesten na iTunes.
    Dus in België registreren en in Griekenland luisteren moet ook werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *