Politie vs. Politie

Het komende weekend begint het circus in Thessaloniki, dat DETh wordt genoemd. U heeft hier al gelezen wat de Internationale Handelsbeurs van Thessaloniki is. De voorbije decennia had die beurs amper nog reden van bestaan, want er werden alleen maar projecten van de overheid aangeprezen en de premier kwam er cadeautjes uitdelen aan de verschillende beroepsgroepen.

De tijd van cadeautjes is voor de meesten voorbij (let wel, nog niet voor iedereen, want er blijven uitspattingen in het uitgavepatroon van de overheid), en de economie van Griekenland hangt compleet in de touwen. Samaras gaat verder ook geen toespraak houden in Thessaloniki, dus je kunt je afvragen wat het nu van de organisatie is.

Want uiteindelijk kost de organisatie van dit evenement wel geld. Geld dat in deze tijden wellicht beter kan worden aangewend. Vanochtend maakt de oproerpolitie zich klaar om van Athene naar Thessaloniki af te reizen om daar klaar te staan voor mogelijke opstootjes. Het komt namelijk elk jaar in Thessaloniki tot rellen: beroepsgroepen protesteren tegen het gevoerde beleid, maar ook  voetbalsupporters van PAOK, de lokale voetbalploeg, maken amok omdat hun club in de schulden zit.

Maar de collega’s van de politie verhinderen de afreis van de “MAT”, de oproerpolitie. Beide politietroepen staan op dit ogenblik tegenover elkaar. De politie is namelijk in staking: ze gaat flink wat loon moeten inleveren (niet de oproerpolitie). Met spandoeken en een stakingspiket houden ze de oproepolitie in de kazerne van Goudi. En vanavond is er een samenkomst in het Kalimarmaro, het oude Olympische Stadion in het centrum van Athene. Voorwaar een schouwspel dat we zelden gezien hebben. En wees maar gerust: andere stakingen zullen zeker volgen.

3 thoughts on “Politie vs. Politie

  1. No mercy met de politie. ik vergeet niet wat ze allemaal altijd hebben gedaan. je weet waar het opslaat het τρεις και εξηντα παιρνεται, και τον κοσμο δερνεται.. en ook het Μπατσοι γουρουνια δολοφονοι, καθως και το αλλαγη δεν γινεται χωρις τον Αρκουδεα.
    wil je nog de videos zien van de cowboys op de brommers bij Bairaktaris ??

  2. Het doet me onwillekeurig terugdenken aan de gebeurtenissen in de Polytechnio in november 1973.
    Als het waar is dat de geschiedenis zich herhaalt dan …

  3. dont worry, Kasidiaris en Dourou waren tussen hun , om ze uit elkaar te houden. ειδες τι κανει ο αντρας ο πολα βαρης. Γατουλα μετα η μανταμ. η μηπως ειναι τα ψηφαλακια που παιζουν το ρολο τους. παει κι αυτο το ονειρο που το λεγανε Τσιρηζα.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *