Er beweegt wat

Na de bekentenis van ex-minister Tassos Mantelis gisteren, was het te verwachten dat er een klein politiek stormpje zou losbreken in de Griekse politiek. Ex-premier Simitis liet al weten dat hij woedend was omdat Mantelis de indruk geeft dat de hele PASOK regeerperiode van “de Chinees” (Simitis wordt zo genoemd wegens zijn kleine oogjes) gekenmerkt zou zijn door corruptie.

De oppositie ziet er wel graten in en vindt dat Simitis naar de onderzoekscommissie rond het Siemens-schandaal moet worden gestuurd. Wie weet heeft Simitis wel boter op het hoofd? Het begint ondertussen wel duidelijk te worden waarom Papandreou de ex-premier een paar jaar geleden uit de parlementsgroep heeft gezet. Hij voorzag dat Simitis wel eens een ballast zou kunnen worden voor zijn partij. PASOK wil in ieder geval dat alles aan het licht komt. Althans, dat wordt nu beweerd. De bevolking wacht vol spanning af wat er gaat gebeuren. Dit is de tijd van afrekeningen – nu zullen er slachtoffers vallen, om zo toch een zondebok te vinden voor de belabberde economische situatie van het land. Uiteraard is dat allemaal slechts symbolisch natuurlijk.

Overigens heeft de partijvoorzitter van Nea Dimokratia ondertussen ook al ingezien dat hij ook een paar mensen in zijn gelederen hebben die een ballast kunnen worden voor zijn partij. Hij wil namelijk een nieuwe Nea Dimokratia uitbouwen (in het Grieks gaat dat: “Nea Nea Dimokratia” – de partij blijft op de lachspieren werken). Hij heeft dan ook vandaag Theodoros Roussopoulos en Georgios Voulgarakis uit de partij gezet.

Roussopoulos was de vertrouweling van ex-premier Karamanlis. Hij wordt gezien als een snoodaard, die wellicht de hele uitwisseling van onroerend goed tussen de Staat en het Vatopaidi-klooster heeft opgezet (hij was nogal dik met de abt van dat klooster, die naar eigen zeggen zijn geestelijke leidsman is). Roussopoulos was voordien een journalist die, toen hij in de regering zat, opeens geld genoeg bleek te hebben om een aantal huizen te kopen.

Voulgarakis was eerst minister van Cultuur en nadien van Openbare Orde. Onder zijn bewind kwam een afluisterschandaal aan het licht waarvoor nooit een duidelijke verklaring is voor gegeven en dat nooit ten gronde is onderzocht. Verder was de vrouw van Voulgarakis de notaris in de Vatopaidi-kwestie (zie hierboven), die een paar 100.000 euro aan haar werk heeft overgehouden. Voulgarakis heeft altijd volgehouden dat zijn en haar rol in het Vatopaidi-schandaal wettelijk was en “wat wettelijk is, is ook ethisch”.

Eens kijken of er nog koppen gaan rollen, maar ik voorspel dat het een heet weekend zal worden (meer bepaald 32 graden – en deze jongen gaat naar het strand, ik zal het wel lezen op het web).

4 thoughts on “Er beweegt wat

  1. Καλυτερα να βλεπεις Ρουλα στην τηλεοραση παρα αυτη την ασχημη κωμωδια. Ενταξει και !!αντε να βαλουμε φυλακη τον Μαντελη ,τον Κινεζο ,και τον Μπουχεσα. Ολλους τους αλλους νεοελληνες αχρειους κλεφτες τι θα τους κανουμε;;; τον γιατρο ,τον εφοριακο ,ακομα και τον ταριφα που κλεβει τους τοριστες,τι θα κανουμαι μ αυτους.Αυτος ο λαος δεν αλλαζει με τιποτα. Αστα, καλυτερα το ντιβιντι της Ντουβλη.

  2. γραψε κατι ωραιο,ρε παιδακι μου. δεν ειναι ολλα μαυρα μ αυτους τους μαλακες τους ελληνες. ωριστε.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=167152

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *