De periptero als nieuwe school?

U kent de periptero wel: de kiosk op de hoek van elke Griekse straat, die oorspronkelijk kranten verkocht, maar hoe langer hoe meer op een heuse supermarkt is beginnen lijken.

Wel, die kiosk zou nu wel eens de nieuwe school kunnen worden. Vandaag gratis bij een krant: de DVD met het lesmateriaal voor het laatste jaar van de middelbare school (3de lykeio).

Kunt u het zich voorstellen? Het papier om de boeken te drukken is te laat besteld, en nu krijg  je je lesmateriaal gratis bij de zondagskrant.

5 thoughts on “De periptero als nieuwe school?

  1. Xatzinikolaou had vanmorgen de meest walgelijke vrouw in de griekse regerng ,op de radio. zij bod haar excuses aan voor de dvds.
    maar waarom aan de periptero en niet aan onze donkere medegrieken. die moeten toch ook leven.
    dvd file, ta parei??
    de meest walgelijke onder minister
    Eui Xristofilopoulou, Bah!! tenmiste aan Tzekri en Batzeli heb je wat aan.

  2. Wat ? Schoolmateriaal aan een periptero, Bruno? Dit is ongelooflijk, inderdaad. Als leraar weet ik goed genoeg wat leerlingen nodig hebben, en, geloof me, bij ons op school trachten we zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken en de ouders zo weinig mogelijk op kosten te jagen. We doen ook ons best om de jeugd te leren omgaan met geld, want ook hier moeten we inleveren en besparen. Nog niet zo erg als bij jullie, maar dat komt nog wel… !

  3. Weer een voorbeeld van de griekse verspilzucht.
    Ja , in Belgie werden de boeken terug gebruikt.In mijn tijd verkochten we ze en zorgden ervoor dat ze erg proper waren om ervan af te komen.
    Er wordt geklaagd dat kinderen te veel voor de PC zitten en nu komt dit er nog bovenop .Daarbij wordt er verondersteld dat elk huis een PC heeft en wat als je 3 of 4 kinderen hebt?Hoe regel zulke tijdsbesteding ?

  4. We proberen inderdaad, Leo, maar echt goedkoop kan je ons onderwijs hier ook niet noemen. Met alles erop en eraan (boeken, schriften, uitstappen, buitenlandse reizen, enz.) kom je niet toe met 1000 euro. Is de rekening die ik vorig jaar betaald heb, x 2 voor zoon en dochter.
    3 jaren geleden heb ik een rekenmachine van ongeveer 45 euro moeten kopen, dit jaar “eist” men een ander toestel dat 91 euro kost.
    In de school waar ik werk liggen de rekeningen per leerling nog hoger.

  5. Het gebruik van DVD’s lijkt mij eigenlijk zo gek nog niet.
    Zeker niet wanneer ik lees dat vroeger de schoolboeken jaarlijks feestelijk verbrand werden. In mijn collegetijd verkochten en kochten we onze schoolboeken tweedehands.
    DVD’s kunnen heel wat extra informatie en nuttige links bevatten en de inhoud is eenvoudig jaarlijks aan te passen
    Ik herinner me ook de cursussen en leerboeken waarvan soms slechts een klein deeltje gebruikt werd. Dan kan je beter wekelijks een nuttig deel uitprinten, desnoods via het schoolsecretariaat als het thuis niet kan.
    Zo’n DVD maken kan ook al niet erg duur zijn vermits alle drukwerk toch in eerste instantie in digitale vorm bestaat.
    Het grootste probleem zie ik nog bij de leerkrachten. Ook hier in België krioelt het nog van de leerkrachten die volstrekt analfabeet zijn als het over computers gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *