Yoghurt

In België durven we al wel eens rotte eieren naar iemands hoofd gooien als protest. In Griekenland gebeurt dat met yoghurt. De Grieken hebben er zelfs een werkwoord voor: γιαουρτώνω (yoghurten, dus) waarvan het zelfstandig naamwoord γιαούρτωμα (moeilijker te vertalen: “met yoghurt bekogeld worden”) is afgeleid.

Toen vice-premier Theodoros Pagkalos gisteren met zijn vrouw en een ander koppel iets wilde gaan eten in een taverna in Kalyvia, ongeveer 40 km ten zuiden van Athene, stonden boze bewoners van Keratea hem daar op te wachten. (u weet nog wel dat Keratea een bezette stad is en dat Pagkalos een groot voorstander is van de aanleg van een nieuwe vuilnisbelt in het dorp).

Terwijl Pagkalos probeerde uit te leggen waarom de vuilnisbelt moet worden aangelegd, kreeg hij een lading yoghurt over zich heen, en werd hij flink uitgescholden (“malakas”, “dikzak”, “jouw beurt komt nog!”, en zo verder). De oproerpolitie was in de buurt en nadien zag Pagkalos zich gedwongen om samen met zijn vrouw en het andere koppel te eten met een haag van politieagenten om zich heen.

Er is een video van het voorval. Objectief gesproken moet het echt een nachtmerrie zijn om zo een avondje in een taverna door te brengen. Maar Pagkalos heeft zo wat de hele Griekse bevolking tegen zich in het harnas gejaagd door te beweren dat we het geld allemaal samen hebben opgemaakt en dat de Grieken een stelletje luiaards zijn.

Gerelateerde berichten

12 thoughts on “Yoghurt

 1. Heeft hij het zelf niet uitgedaagd door gaan te eten in het hol van de leeuw?
  De man heeft op z’n zachts gezegd , een kleurrijke taal en niet bepaald diplomatisch.
  Hopelijk was het volle melk yoghurt ‘gia na ton piasse’.Ik schrik nog altijd als ik dat gevaarte op scherm krijg . Hoe overleeft die kerel zo’n bulk ?

 2. Pagkalos schuwt de uitdagingen niet, natuurlijk. Maar hij woont wel in Kalyvia, dus is het best mogelijk dat hij daar wel eens iets wil gaan eten in een taverna en dat er niet meer achter zat. Hoewel… waar komt die oproerpolitie vandaan?

 3. het is de bedoeling dat ze thuis blijven en de mond dicht zou doen. je begrijp zelf dat iedereen genoeg heeft van de griekse polietiek.
  ps je weet dat het beste yoghurt uit daar verder op ,Spata komt. jammer genoeg dat het niet pilino was ,zo dat de aardewerk kuipje hem op de hoofd kon raken.
  ps2 is het gisteravond gebeurt?? want ik wist het niet. er is vandaag weer een staking op de media ,he!!

 4. Nee, @Tzimi, dit is niet getoond op televisie, want de media staken weer vandaag. Maar Makis Triantafyllopoulos trekt zich daar niets van aan, en publiceert lustig verder op zijn site http://www.zougla.gr/

 5. ik heb iets met die gele eikel en ik volg hem niet.maar mischien moet ik toch maar doen.
  vergeet niet, wat voor auto rijdt Makis???
  hij vast die oude tijd vergeten

 6. Triantafyllopoulos is een verderfelijk ventje zonder enige deontologie, dat wel, maar we zijn vandaag op zijn site aangewezen om te weten wat er precies gebeurt.

 7. Groot gelijk Bruno en tzimi heel verderfelijk ventje soms brengt hij wel bepaalde zaken aan het licht… maar ik heb de indruk dat hij Kretenzers haat en daarom dat ik zijn kop ook niet kan uitstaan

 8. donderdag avond is ook Gianos Papantoniou uitgescholden op een theater ,toen hij daar ging zitten.

 9. Schijnbaar heeft Pangalos verkeerd gegokt . Een
  LAOS aanhanger is naar voren gekomen en gezegd dat hij de yoghurt gegooid heeft !:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *