Help Yiannis

Yiannis zoekt dringend een dak boven zijn hoofd

Op deze pagina wil ik alle laatste informatie over Yiannis bij houden.

Yiannis is de man die we geïnterviewd hebben voor het journaal op Eén.

Alle ideeën om Yiannis te helpen zijn welkom. U kunt ze altijd naar mij sturen via het contactformulier.

Even ter verduidelijking: Yiannis heeft nog wel kleren. Hij zit op dit moment in het opvangcentrum van het Rode Kruis, vlak bij de kantoren van SYRIZA in Athene en hij heeft daar 5 valiezen met kleren staan.

Hij heeft een probleem met zijn nieren, maar op dit moment is hij wanhopig op zoek naar een dak boven zijn hoofd. Elke seconde die voorbijgaat, zakt zijn moreel nog meer. Eind december komt hij op straat te staan en vooral in een periode die normaal gezien wordt besteed aan feesten met de familie, is het psychologisch heel erg zwaar om gedwongen te worden om op straat te leven.

Yiannis denkt in de eerste plaats aan een kamertje in een appartementsgebouw in Athene/Piraeus (hij wil niet naar het platteland waar hij niemand kent) waar hij concierge zou kunnen zijn in ruil voor inwoning, water en elektriciteit, zodat hij tenminste menswaardig kan leven. Eten en kledij kan hij nadien wel vinden. Hij kan alle klusjes uitvoeren in het appartementsgebouw. Klusjes waarvoor nu firma’s worden ingehuurd, terwijl in het Griekenland van de jaren 60 en 70 iedereen solidair was en armere mensen op die manier een overlevingskans bood. De tijden zijn veranderd in Griekenland.

Daarom deze concrete oproep: heeft iemand weet van een dergelijk appartementsgebouw waar men nood heeft aan een concierge, en waar men Yiannis onderdak zou kunnen bieden? Het zou voor hem een eerste stap zijn om weer overeind te krabbelen en zijn leven weer op te bouwen. Het zou in ieder geval een gevecht minder zijn, want dagelijks moet hij het hoofd zien te bieden aan heel veel demonen.

U kunt Yiannis volgen op zijn Twitter-account. Alle tips aan hem zijn natuurlijk ook meer dan welkom: https://twitter.com/belgium2013

Yiannis wil terug een leven opbouwen waar hij niet langer Yiannis de dakloze is, maar gewoon Yiannis.

3 thoughts on “Help Yiannis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.