Toerisme

Ondanks het feit dat de Olympische Spelen vorig jaar een succes waren, heeft het Griekse toerisme niet kunnen profiteren van het positieve imago. Dat heeft gedeeltelijk te maken met een slecht management, maar ook met de internationale crisissfeer. De cijfers voor 2004 waren teleurstellend, maar Griekenland hoopt dit jaar weer meer toeristen te kunnen ontvangen. De toestand lijkt al beter dan vorig jaar, maar er worden een aantal initiatieven genomen om het toerisme nog verder te stimuleren. Zo zullen vanaf vandaag de musea in Griekenland elke dag open blijven tot 19:30u. Dat is een ingrijpende verandering: vroeger sloot een heel aantal musea om 14u en op maandag bleef alles gesloten.

Maar er is meer: minister van toerisme Dimitris Avramopoulos heeft een aantal andere initiatieven genomen.

  • “Film Your Myth in Greece”: in Hollywood en Cannes zijn campagnes gelanceerd waarbij regisseurs worden uitgenodigd om in Griekenland te komen filmen. Goed idee natuurlijk, want zowel Troy (Wolfgang Petersen), als Alexander (Oliver Stone) -om er maar 2 te noemen- zijn elders opgenomen, omdat het te moeilijk was om vergunningen te krijgen in Griekenland, wegens de bureaucratie.
  • Formule 1: Avramopoulos wil een Formule 1 circuit in Beotië (sic)!
  • Golfterreinen. Ik weet niet of golfers de nodige centen zullen binnen brengen. Bovendien kost het onderhoud van een golfterrein immens veel geld en er moet overdadig besproeid worden, in een land dat niet bepaald een overschot aan water heeft.

Allemaal mooi natuurlijk, maar zou het niet interessanter zijn om Griekenland aantrekkelijk te maken voor een breder publiek. Waarom geen investering in vervoer naar de toeristische trekpleisters? Speciale bussen naar Delfi, Meteora e.d. op het vasteland, en speciale passen waarmee je tegen een gunsttarief aan island hopping kunt doen en bv. 5 ferries op 20 dagen kunt nemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *