Heisa

Vandaag moest ik in een welbepaald bankfiliaal van de Ethniki Trapeza een cheque gaan inruilen. Het was 1 uur ‘s middags, de banken sluiten hier om 2 uur, en binnen zal het vol wachtende mensen. Ethniki is namelijk de grootste bank van Griekenland en alle ambtenaren hebben er verplicht een rekening. Ethniki is ook één van de logste banken van Griekenland. Helaas kon ik niet naar een ander filiaal. Binnen waren er 4 loketten, waarvan er slechts 2 bemand waren. Blijkbaar gebeurt dit wel meer in dit filiaal, want er stonden stoelen, zodat de klanten tenminste niet rechtstaand hoeven te wachten. Nu moet u weten dat Grieken niet de meeste geduldige mensen zijn (zeker niet als ze in een rij staan) en dat ze ook erg vocaal zijn. Ik was nog maar 2 minuten binnen en iedereen begon tegen elkaar te morren dat het toch niet kon dat er maar 2 loketten open waren als er zo veel klanten staan te wachten. Het duurde niet lang of er begon zich een front te vormen tegen de bankbedienden (er was geen back-office in dit filiaal, dus je zit ook tussen de andere bedienden).

Er werd flink heen en weer geschreeuwd, en de directeur van het filiaal komt tussen de klanten staan en laat hen zien dat hij niet meer personeel krijgt, en dat hij het niet kan helpen dat de klanten zo lang moeten wachten. Waarop de reactie was: “moeten we dan een klachtenbrief schrijven naar de algemene directeur -Garganas- die ons onlangs nog heeft gezegd dat we allemaal minstens tot 65 jaar zullen moeten werken?” (Er bestaat een algemene verwarring dat de Ethniki Trapeza en de Griekse Nationale Bank hetzelfde instituut zijn.) Ik moest glimlachen toen ik getuige was van deze opvoering, waarbij 10 mensen tegen elkaar staan te schreeuwen, met wijdse handgebaren, terwijl die 2 arme loketbedienden probeerden hun werk te doen.
Ik moet bekennen dat ik op 20 minuten weer buiten was, wat niet eens zo slecht is voor een bank waar de meeste handelingen nog via het loket gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *