Corrupte ambtenaar wordt ontslagen

Dit is waarschijnlijk een primeur en geen onbelangrijke: de directeur van de bouwkundige dienst van Syros, zal wellicht worden ontslagen. Hij wordt “overbodig gemaakt” door de disciplinaire raad van de prefectuur van de Cycladen.

Waarom? Er zijn op de rekening van de man stortingen gevonden ter waarde van 635.000 euro. Bovendien had hij erg veel aandelen (meer dan mag worden verwacht van een man in zijn positie) en bezat hij heel wat bouwgrond in de beste plaatsjes op Syros.

Hoe komt zo iemand in het bezit van zo veel geld en eigendom? En dat op een klein eiland zoals Syros? Een en ander kan worden uitgelegd door het feit dat de bouwkundige dienst op Syros verantwoordelijk is voor het verlenen van bouwvergunningen op andere Cycladische eilanden, zoals Mykonos. En wie al op Mykonos is geweest, weet natuurlijk ook dat daar enorme kasten van villa’s staan, met enorme zwembaden (en dat op een eiland dat nauwelijks water heeft). Het is dus overduidelijk dat het schuim van de Griekse VIP’s (politici, televisiesterren en zo meer) onze man flink wat steekpenningen hebben toegestoken om hun villa te kunnen bouwen. Overigens was de reactie van veel mensen in mijn omgeving dat hij nog erg weinig geld had opzij gehouden.

Ook andere personeelsleden van de bouwkundige dienst kunnen een controle verwachten, want ook bij hen zijn grote bedragen gevonden op bankrekeningen.

Nu maar hopen dat er één en ander zal worden gevonden en dat niet alleen de ambtenaren zullen worden gestraft, maar ook de mensen die deze ambtenaren de steekpenningen hebben toegestopt. Maar dat is misschien iets te optimistisch…

6 thoughts on “Corrupte ambtenaar wordt ontslagen

  1. @Bruno: van die laatste alinea moest ik toch hard lachen 🙂 Anderzijds: het is toch maar gebeurd! Wie had ooit gedacht dat er in Vlaanderen ooit illegale bouwsels zouden gesloopt worden? Er is hoop :-p

  2. 635.00? Mis je daar een of twee nullen er achter misschien? voor 635 euro ontslagen worden als Griekse ambtenaar…

    Syros is het hoofdeiland van de Cycladen (Ermoupoli), vandaar de bouwvergunningen.

    Volgens mij zwerft daar meer geld rond (waarschijnlijk zwart). Ze hebben het daar gepresteerd om hun lokale volleybal trots een aantal jaren op eredivisie niveau te laten spelen met een aantal behoorlijke Braziliaanse spelers in de selectie. Waarschijnlijk moest iemand iets witwassen… Zo arm zijn een aantal mensen daar niet.

  3. Bruno,

    635.000 euro, hoogst waarschijnlijk word ik nooit zo rijk, maar toch is dit in omkoopbare kringen een bedragje om snel onder de mat te vegen.
    Ik veronderstel dus dat de haaien een sprotje offeren om de schijn te redden.
    In de haven van Antwerpen doet de douane ook wel eens een enorme drugvangst waarmee ze kunnen uitpakken in de media. De hoofdbuit wordt dan wel ongehinderd doorgesluisd.
    Ik mag hopen dat de crisis in Griekenland nu zo fundamenteel en ingrijpend is dat ze een bron van nieuwe inzichten mag zijn voor de rest van Europa. We zijn allen Europeërs met eigen tradities en waarden en worden genivelleerd tot eenheidsworst waar enkel een selct groepje beter van wordt.

    Eddy

  4. @ Eddy alias Penimeni:
    Wat bedoel je met ‘eenheidsworst’?
    En welk select groepje wordt beter van die eenheidsworst?
    Gewoon nieuwsgierig…

  5. Beste Josee
    Aangaande de eenheidsworst: Bijv de winkelbuurten in Europa worden stilaan onderling inwisselbaar, de lokale identiteit verdwijnt uit het straatbeeld.
    Misschien is het voor Günter leuk zijn geliefde Bockwürst te kunnen kopen in een Lidl op Kreta, maar als dit ten koste gaat van het voortbestaan van een lokaal winkeltje dan bezorgt mij dit toch hartzeer.
    Onze geliefde Grieken werken dit dan ook nog in de hand door Hollandse kattenpis te verkiezen boven hun eigen lekker frisse Mythos, omdat ze blijkbaar “buitenlands” cooler vinden staan. (Ik hoef op een Grieks terrasje trouwens ook niet per se een trippel van Westmalle te drinken)
    In de tavernas zie je ook veel vervlakking. Groenten komen niet meer van het eigen stukje grond, maar worden ingevoerd en gekocht bij de discounters. Zo zag ik Deense feta sudderen aan dek van een ferry, in de zon op weg naar de eilanden, met daarnaast een lading zwetende Braziliaanse diepvriesplofkippen.
    Ik geloof niet dat dit alles het BNP van Griekenland veel goed doet.
    Wie er beter van wordt lijkt me wel duidelijk dat zijn de Eurogrossisten die de lokale kleinhandel fnuiken en de kwaliteitsstandaarden naar beneden halen.
    Tot het welzijn en de levensvreugde van Stavros modaal kan dit allemaal niet veel bijdragen.
    Eddy

  6. ε και!!! εννας κουκος δεν φερνει την ανοιξη!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *