Inventariseren

Ik had het een aantal weken geleden hier al gezegd: er dient een inventaris te worden opgesteld van de Griekse ambtenaren, want de overheid weet niet precies wie er nu voor haar werkt. U kunt zich voorstellen wat een chaos dat moet zijn. Maandelijks worden er lonen uitbetaald, tot zelfs aan overledenen toe.
Dat moest dus veranderen, en daarvoor zou er een website worden opgesteld die de inventaris bijhoudt. De ambtenaren moeten een aantal formulieren en papieren verzamelen en alles online indienen. Op zich best wel een eenvoudige procedure. Ambtenaren hebben slechts 12 dagen de tijd om alles in te dienen. Wie niets heeft ingediend, zal niet langer worden betaald.
Vandaag moeten de eerste ambtenaren zich melden op http://apografi.gov.gr/: zij wiens rijksregisternummer (zogenaamde AFM) eindigt op 1 (dat nummer is in Griekenland de basis voor alle verrichtingen met de overheid). Je kunt je afvragen: “hebben die allemaal toegang tot internet?”, maar blijkbaar is dat toch wel het geval. Ze zijn massaal online gegaan en het systeem heeft het al begeven. De overheid heeft al laten weten dat ze uitstel zal verlenen zodat iedereen zijn aanvraag zal kunnen indienen.
Zou het kunnen dat de overheid niet heeft berekend hoe zwaar een IT systeem moet zijn dat deze operaties ondersteunt?

3 thoughts on “Inventariseren

  1. @Bruno: laten wij nu net de technologie in huis hebben om de Griekse overheid daarmee te helpen 🙂

  2. Ik heb horen zeggen dat het hoogste gerechtshof zulke procedure ‘ondemocratisch’ vindt. Wat nog ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *