De immigratie in beeld gebracht

Binnen een maand zijn het gemeenteraadsverkiezingen. Verbazend hoe weinig de thematiek van de illegale immigranten in de straten en pleinen van Athene aan bod komen. Geen wil, geen durf, geen visie en vooral geen geld.

De realiteit is hard, maar als er geen gezamenlijke Europese aanpak volgt, zal het probleem nooit opgelost geraken.

Bekijk hier de documentaire over de illegale immigratie in Griekenland. U zult er ongetwijfeld stil van worden:
http://www.youtube.com/watch?v=gPl9PW7ONIQ&feature=player_embedded

13 thoughts on “De immigratie in beeld gebracht

  1. Mijn maag draait er telkens van om, als mensen uit Irak, Afghanistan, Iran…, die we drie, vier, vijf maanden lang in onze groepen hebben mogen begeleiden en die we schoorvoetend -hun verleden moeizaam verterend- hebben zien open bloeien, op een dag onverbiddelijk terug op het vliegtuig richting Griekenland worden gezet, omdat ze via dàt land Europa zijn binnengekomen. Dat is ‘wat de wet zegt’. Ik kan je verzekeren: als ze een naam hebben en je er persoonlijk een band mee hebt opgebouwd, kan je wel (mee) schreien. Machteloosheid en woede om wat maar niet verandert… het is goed dat je dit regelmatig aanhaalt @Bruno, deze hartverscheurende en mensonterende situatie móet onder de aandacht blijven geplaatst worden zolang er niets verandert.

  2. Την αλλη φορα που θα βαλεις βιντεακι ,να μας το λες οτι θα δουμε και τον Βουγια ,να μας λεει οτι δεν μπορει να κανει τοιχος τα ελληνικα συνορα.
    ik zou maar een ding zegen . nog steeds als ik terug kom uit griekenland kijk de duitse politie heel goed wie uit de griekse vliegtuig komt. mijn lange zwarte baard is altijd een reden voor controle ,zelfs als ik terug kom uit een sengen land.
    ik weet niet wat ik over de docu moet zeggen. ik heb genoeg gezien over hoe met afganiers en irakezen gaat bij de grote kampen in de burt van Callai. in Tanger. in de woestijn bij Libya en Algerije.
    ik vraag mij af waar de wereld naar toe gaat.
    toevalig van de week een andere docu gezien, van mensen dat uit Centraal America met de bus heel mexico af reizen om de muur over te klimmen naar de Usa. om dan vervolgens gearesteerd te worden en weer armer terug gestuurt te worden.
    ik begrijp eigenlijk deze mensen ook niet ,omdat van uit Turkije ,ook naar Bulgarije kan je lopen en daar een doorgang naar europa kan vinden.ook omdat de situatie qua werkloon straks better zou zijn in Bulgarie dan in griekenland.
    De waarde van de mensen leven is weinig ,en dat verbaast mij helemaal niet, ik heb van vrienden toen ik op Kos werkte gehoord dat ze vaak mensen moesten reden en vaak dood gingen omdat ze werden gedropt iets weg van de kust en niet iedereen goed kon zwemen of bij vissers netten vast kwamen.
    Triest dat de wereld zo is,en ik zou niet weten hoe kunnen wij dat veranderen. Roosje,waarom worden ze terug gestuurd naar griekenland en geen asiel krijgen in Belgie??
    wil de rijke noorde deze arme mensen niet??moet ik van uit gaan dat ze niet welkom zijn,zo als mijn Romeense vriend dat steeds zijn music ergens anders,bij een andere supermarket moet spelen omdat de baas van de supermarket dat niet leuk vind ?

  3. @Tzimis, dat heeft met de Dublin Conventie (wat uitleg op Wikipedia) te maken; simpel gesteld betekent het dat niet-Europeanen op basis van de zogenaamde ‘Dublin-claim’ asiel (zouden) moeten aanvragen in het Europees land waar ze voor het eerst voet aan grond hebben gezet.

  4. @Roosje en @Tzimi, dat heeft inderdaad met het Dublinverdrag te maken: asielzoekers moeten asiel aanvragen in het eerste EU land waar ze binnenkomen. MAAR onlangs zijn Belgische rechters, in navolging van Nederlandse en Duitse, begonnen met de uitwijzing naar Griekenland te verbieden, omdat Griekenland er niet in slaagt (niet wil?) de elementairste humanitaire hulp te bieden. Dat is natuurlijk een enorme schande voor het land: het wordt door de rechtbanken van zijn partners niet langer als een beschaafd land gezien… ik heb er vroeger eens twee stukjes aan gewijd, het meest recente is niet meer zichtbaar, maar het oudste van 2009 is hier: http://standaard.typepad.com/en_nu_even_elders/2009/11/vluchten-kan-niet-meer.html

  5. ik zit niet zo mee met dat schande van griekenland. ik weet zeker dat in Frankrijk nog eens bij de grote kampen bij Callai niet better gaat. en bij Ceutan ook niet.
    ik weet niet of het better is de schreunde grieken tegen de pakistanis op Plateia Attikis dan de steming dat een partij als die van Wilders zo een groot macht geef.
    er waren altijd Pakistanse en Polse arbeiders werkent in griekenland zonder problemen. de situatie nu is gewoon anders,ze zijn te veel en het kan niet meer. de situatie bij de haven van Patra is jullie bekent. vriend van mij heeft daar een flat gekocht ,deze is nu waardeloos want niemand wil daar meer leven.
    Ze zijn te veel.In een land dat de meeste denken om weg te gaan kun je niet bettere situaties verwachten voor asiel opvang. en daar bij vraag maar in nederland welke gemeente wil een asielzoekers centrum in haar gemeente opnemen. wij heben in hoogeveen een gehad moest na een jaar of twee weg naar Mepel daar moest ook weg .
    dat is wat mij ook het meest stoort ,sinds waneer is europa aardiger naar de asiel zoekers dan griekenland???
    Je zou een keer de gemidelde nederlander horen over asielzoekers.
    kijk met zo veel prikeldraad denk ik niet dat elders anders gaat dan in griekenland
    http://www.youtube.com/watch?v=OS8G2zgHg8Q

  6. @Tzimi, ik denk dat niet veel landen graag vluchtelingen zien komen, maar ik denk ook dat een moderne, open, democratische rechtsstaat vereist dat zelfs die ongewenste gasten toch op een menselijke manier opgevangen worden: eten, onderdak, toegang tot rechtbanken en medische zorg, kinderen bij de familie, etc… dat zal wel wat kosten, maar dat is de prijs voor de beschaving; er vloeit ook veel geld naar GR voor die grensopvang – waar dat naartoe gaat, …

  7. je heb gelijk maar in een land waar de soldaten slechter onderdak krijgen,de politie agenten zelf afwasmidel moet kopen om de vingers van de zwarte inkt te wasen ,met vinger afdruk nemen,terwijl zelfs in Albanie digital wordt genomen,in een land waar de susters zelf catoenen watten moet kopen, wat wil je. dit is griekenland en na zo veel jaaren weten dat overal. er zijn comunicatie kanalen. nog eens waarom de route via griekenland?? Turkije Bulgarije Romania Hongarije en je ben in Eu. misdchien dat slechte opvang betekent dat de griekse grenzen zo lek ook zijn. zo slecht bewakt als de opvang ook??
    en zelfs hier in Nederland ,denk je dat de opvang better is?? ze worden op straat gezet en worden ze illegaal uitgemolken met slecht arbeid en woning situaties.
    Ik wil griekenland niet verdedigen maar in de andere landen is niet better. vergeet niet dat hier komen ze aan land wel, de marine schiet ze niet op zee zoals in Italie.
    waar de geld gaat in gr?? kijk wij krijgen milliarden van de Chinezen maar de paar milioenen btw hebben wij nog niet terug betaalt aan hun. waar gaat de geld,in de gaten van de griekse lamogia,toch.
    in een land waar nieks normal is ,wie denkt dat de asielzoekers opvang better zou gaan??niemand behalve wat europese journalisten.

  8. Trouwens als je zeg,een moderne, open, democratische rechtsstaat ,je bedoelt toch niet griekenland??want een bourdelo kan modern zijn maar niet open en demokratish. I poutana ,diladi o laos is altijd op zijn rug en het enige open zijn haar benen.

  9. οταν ακουσα αυτη την ειδηση ,σκεφτηκα αμεσως τον Χανς. μια ιδεα απο μπουρδελο,
    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_9045.html

  10. ‘t had erger gekund @Tzimi, hij had op een pick-up kunnen worden vervoerd.
    Over die hele immigrantenkwestie zijn 2 dingen te zeggen. Ten eerste: Griekenland doet gewoon niet genoeg om ze tenminste op een menswaardige manier op te vangen. Ten tweede helpt het niet om er geld tegen aan te gooien: we weten wat er hier met geld gebeurt als je fondsen vrij maakt. Griekenland heeft extra mankracht nodig. Een Frontex kantoortje met 3 man is niet voldoende.
    Hoe dan ook: een centraal Europees beleid is de enige manier om hier iets aan te doen. Die Dublin-conventie is gewoon een slag in het water – wat haalt het uit?

  11. Hoe kan een bankroet land als GR , honderde illegalen opvangen en hen dan ook onderdak , eten,verzorging ,etc geven ? Die desperados zijn volledig op steun afgestemd .
    Tsimi , je zegt dat er vroeger ook Polen en Turken waren die aankwamen maar die mensen ondernamen iets om hun eigen bestaan te nodigen . Deze vluchtelingen vallen in een heel andere wereld en zijn niet in staat voor zichzelf in te staan . GR is onmachtig in zulke toevloed en van de rest van de EEG is er niet veel te verwachten vrees ik @Bruno want ze sturen het balletje naar buurlanden door.
    bv Belgie krijgt nu de illegalen van Frankrijk op de hals .
    Niet vergeten dat GR ook al een vloed van andere Balkanlanden had maar die konden zich integreren en OK aan armoelonen werken maar toch , ze ondernamen iets .
    Ik ken een aantal tuin-en landbouwers die Albaniers in dienst hebben , hen een onderdak gegeven hebben dat ze zelf moeten onderhouden en hun eigen potje koken . We hebben zo al oude fornuizen,wasmachines en frigo’s weggeven waar die mensen gebruik kunnen van maken .
    Maar kunnen en willen die nieuw binnenstromenden ergens een eiland gaan bebossen en werk ondernemen waar de Griek z’n neus voor optrekt? Misschien blijft het fruit dan niet aan de bomen rotten en kunnen we weer plaatselijke groenten eten in plaats van ze in te voeren?
    Misschien gaat de Griek zelf weer ondernemend worden .
    Utopia want dat is MISSCIEN een oplossing voor een klein percentage van de immigranten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *