Het middagmaal

Nooit eerder heeft een maaltijd zo de berichtgeving rond verkiezingen gedomineerd. Het is hier iets voorbij 3 uur en tot nu toe zijn er nog maar weinig mensen gaan stemmen (naar schatting slechts 25% van de stemgerechtigden).

Volgens de verschillende nieuwsberichten zou dit alles te maken hebben met het feit dat de mensen aan het eten zijn. Wat een onzin: wat is men trouwens aan het eten? Een 9-gangen menu? In deze crisistijd?

De waarheid is wellicht gewoon dat mensen hun kat sturen. Maar berichtgeving in Griekenland dient altijd met argusogen te worden bekeken (de meeste media-bedrijven zijn PASOK-gekleurd) en het is goed mogelijk dat de overheid opdracht heeft gegeven om dit niet te veel in de verf te zetten.

5 thoughts on “Het middagmaal

  1. Toch is dat wel zo. Wij wonen in een klein dorp, familieleden die in de grote steden wonen staan nog wel ingeschreven in het dorp en komen op verkiezingsdagen hier naar toe. Dan wordt er dus eerst gezamenlijk gegeten, daarna gaan we stemmen, om een uur of vier. Vandaag heb ik trouwens voor het eerst in Griekenland gestemd.

  2. Jaja Bruno, wie weet, nà de siësta 😉

  3. zijn jullie voor of na de maaltijd gegaan. en waarom? ik dacht dat de verstandige Griek,Griekse zou niet gaan stemmen of stemmen op een niet groot partij. ik hoop dat je vrouw tot de verstandige grieken behoort.
    Dimaras gaat op 1 januari uit de parliament. heeft zijn les getroken, zegt hij???!!!!!!!!!!!!

  4. @Tzimi, vrouwlief wil een Piraeus dat terug een beetje netjes is, zonder vuilnis dat nu overal op straat rondslingert (Fasoulas heeft er echt een potje van gemaakt) en ze wil niet dat de bedrieger Mandouvalos aan de macht komt.
    Er komt in ieder geval een tweede ronde, en niet alleen in Piraeus.

    Oh ja, ongeveer de helft van de Grieken is vandaag niet gaan stemmen: ze zullen nog aan tafel zitten, zeker?

  5. De twee grote partijen in Griekenland, de regerende socialisten (Pasok) en de oppositionele conservatieven, hebben bij de regionale verkiezingen beide zware klappen geïncasseeerd.
    Volgens de eerste prognoses behaalt de Pasok van premier Giorgos Papandreou 35 procent, ruim 8 procent minder dan bij de parlementsverkiezingen van 13 maanden geleden. De conservatieven spinnen daar geen garen bij: zij komen uit op 31 procent (min 2,5). Eveneens opvallend: de opkomst lag op amper 53 procent, hoewel in Griekenland de stemplicht geldt.

    Dit @Bruno, is de tekst die ik net las in Het Laatste Nieuws over de verkiezingen bij jullie. Ik weet niet wat ik er eigenlijk moet over denken. Ik wacht wel op jouw commentaar, jij bent tenslotte de kenner met heel veel ervaring.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *