De grootste wanbetalers

Een kleine doorbraak deze week: de overheid heeft een lijst gepubliceerd van bedrijven die zwaar in het krijt staan bij de belastingsdienst. De complete lijst vindt u hier.

Om u het ontcijferen te besparen, geef ik een paar voorbeelden uit de lijst. De grootste wanbetaler is de Griekse Spoorwegmaatschappij OSE, die 1.262.789.005,43 euro aan achterstallige belastingen moet betalen. Even ter verduidelijking: dat is 1,2 MILJARD euro! OSE is een openbaar bedrijf dat geleid wordt door pionnen van de regerende partij.

Op plaats 6 staat ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Openbaar Bedrijf voor Technishe Projecten van Ano Liossia), nog een openbaar bedrijf, met een schuld van 341.116.574,18 euro.

Op de 17de plaats staat OASA – de Openbare Vervoersmaatschappij van Athene. Achterstallige belastingen: 163.577.317,25 euro.

2 plaatsen lager staat een bank die al lang niet meer bestaat: de bank van Kreta is in vereffening. De bank was ooit eigendom van Georgios Koskotas, wiens naam altijd verbonden blijft met het schandaal dat ooit bijna de kop gekost heeft van de vader van de huidige premier. De 158.153.405,21 euro zal de belastingsdienst wellicht nooit meer terug zien.

Net na de Bank van Kreta, komt Olympic Airlines. De maatschappij mag dan wel voor een prikje verkocht zijn, de nieuwe eigenaar heeft de schulden niet mee overgenomen en die blijven dus op rekening van de Griekse staat: 152.004.645,19 euro.

Lager op de lijst vinden we een heel aantal voetbalploegen terug:

  • AEK: 103.237.196,37 euro
  • PAOK: 68.407.769,11 euro

En zo gaat de lijst nog wel even door. Openbare bedrijven en voetbalploegen die van de overheid vaak geld kregen toegestopt zodat ze niet failliet zouden gaan. Mooi voorbeeld van die overheid. En ondertussen de bevolking maar uitknijpen. De bedragen die de bedrijven in deze lijst nog moeten, zijn astronomisch hoog. Als je gewoon even logisch nadenkt, dan zie je dat dit geld nooit, maar dan ook nooit kan worden gerecupereerd.

 

6 thoughts on “De grootste wanbetalers

  1. Haha, @Kirsten, hij lijkt wel zo uit “Allo Allo” te zijn weggewandeld!

  2. Geweldig, hè. Ik heb het al zo vaak gezien, maar lig elke keer weer dubbel.

  3. Hahahaaaa! Zie je wel, we zitten toch allemaal in dezelfde boot ;-)))

  4. Herr Flick!!!
    αστ την πλακα Μπρουνο, εδω εχουν στην λιστα μεσα το Μινιον. το ξερεις το Μινιον;; γιατι εγω αν και μεγαλωσα μαζι του το ειχα ξεχασει.
    maar wat is de doel van delijst, er staat eene Karapistolis, moet ik hem de pistoli op het hoofd gaan zetten??
    laaste spartelingen van een verloren partij, hellas incl Benny.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *