Onbetaalde volkstellers

Weet u nog dat er in mei dit jaar een volkstelling werd gehouden in Griekenland? Daar werden toen een heleboel werklozen een tijdje mee aan het werk gezet. Ze zouden zonder problemen meteen betaald worden, want Griekenland had fondsen gekregen van Europa om deze volkstelling te voltooien.

Wij kregen een jonge kerel over de vloer die erg professioneel en vlot was, afgestudeerd was aan een Britse universiteit en hoopte op een job.

Ik vermoed niet dat hij ondertussen al iets gevonden heeft. Hij is in ieder geval nog steeds niet betaald voor zijn werk. De Griekse overheid houdt het geld achter. Wie weet is het misschien voor iets anders gebruikt. In ieder geval zijn er weer duizenden Grieken die nog maar eens het Griekse overheidsapparaat wantrouwen. Ik kan er soms heel erg goed in komen dat mensen hun belastingen niet (willen betalen). In ruil moet je daar normaal gezien een dienst voor krijgen. De dienstverlening in de openbare sector in Griekenland is op zijn minst bedenkelijk te noemen. En als de Staat dan ook nog eens zo’n wanbetaler blijft, waarom zou je dan belastingen gaan betalen. Vaak belastingen op iets wat je eigenlijk nog niet ontvangen hebt.

4 thoughts on “Onbetaalde volkstellers

  1. Plaka kaneis re Bruno! mij moeder is overleden in 2003 en wij wachten nog betaalt te krijgen haar medicijnen die wij moesten voorschieten. wacht nog ,er is tijd genoeg. manana ,anno proximo..of wel aurio ,tou xronou….

  2. En wat met BTW die exporteurs aan de staat betalen als ze uitvoeren naar niet EEG landen?
    Na inspectie zal de GR staat die terug betalen maar dan waarschijnlijk na overlijden, of in het Vlaams : ge kunt er naar fluiten.
    Eerst tax betalen op het ruwe product en na verwerking nog eens betalen als je uitvoert.
    Zou je dan niet frauderen en ‘envelopjes’ geven om je onderneming in stand te houden?

  3. Kan gesteld worden dat ?
    1. het wansysteem onderhouden wordt door politici, topambtenaren enz.
    2. het wangedrag van het volk een overlevingsstrategie is!
    3. politici, topambtenaren, enz. zijn ook volk dus … het wansysteem onderhouden is een overlevingsstrategie ???
    Pervers!

  4. kijk gewoon naar de photo van de nieuw regering bij de priester vorige weken. precies dezelfde gezichten,aleen nu staan op hoofd een koele Δημιος.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *