Door alle commotie rond de openbare omroep, zou je nog gaan vergeten dat er ook zoiets iets als een privésector in Griekenland. Die heeft het zwaar te verduren gehad de voorbije jaren. De 1.355.237 werklozen die Griekenland telde in het eerste kwartaal van 2013 (statistieken hier te raadplegen) komen bijna allemaal uit die privésector. Ondertussen telt Griekenland officieel nog 3.595.921 mensen die werk hebben. Op een bevolking van iets boven de 10 miljoen, is dat ontstellend weinig en je hoeft echt geen econoom te zijn om in te zien dat het onmogelijk is dat het land er met deze cijfers ooit nog bovenop geraakt.
Bij die werklozen zijn er gisteren nog eens 1000 bij gekomen. Het bedrijf Katselis, dat bekend als producent van brood en andere voedingswaren, heeft gisteren aangekondigd dat het bankroet is. De werknemers zagen het al langer aankomen. Sommigen waren al maanden niet meer uitbetaald. Anderen kregen maaltijdcheques in plaats van een loon. 500 werknemers van het bedrijf worden direct geraakt, en nog eens 500 mensen die voor toeleveranciers werken, zullen de sluiting ook voelen.
En zo strompelen we verder, voetje per voetje, de afgrond in. Misschien waren er te veel broodproducenten in Griekenland, misschien ook niet, misschien was het bedrijf niet rendabel, maar met 33% van de bevolking dat nog een salaris krijgt, kun je toch werkelijk niets meer rendabel houden?
Premier Samaras voerder vorig jaar campagne met de slogan “Ανάπτυξη, Ανάπτυξη, Ανάπτυξη” (economische ontwikkeling), maar daar is nog niets van te zien. Integendeel. hij zet het hele land in de uitverkoop (een dezer dagen zal OPAP worden verkocht, de openbare gokmaatschappij, aan een consortium waarvan één van de Griekse oligarchen deel uitmaakt), hij zal scholen en ziekenhuizen sluiten en dat is het zo wat. Investeerders zie ik niet langskomen. Toeristen wel, die kiezen terug voor Griekenland, maar laat ons eerlijk wezen: die gaan Griekenland echt niet overeind helpen. De toeristische sector is daar niet groot genoeg voor. En als de toeristen dan ook nog eens in de resorts en all-in hotels hun euro’s, roebels en dollars komen spenderen, dan zal daar erg weinig geld van in de plaatselijke economie terecht komen.
Overigens een leuk weetje: in de Griekse hotelkamers krijg je naast de zwarte schermen van de openbare omroep ook het signaal de privézenders te zien op de televisieschermen. Television Rights SA, een consortium dat is opgezet door de grootste privézenders van het land, dreigt om de zenders van antenne te halen als de hoteleigenaars geen royalties betalen. Cynisch dat die zenders geen vergunning hebben om uit te zenden, maar ze mogen dus wel royalties opeisen. En waarvoor? Om domme Griekse reality-programma’s en Turkse series te zien? Dat is niet bepaald een schouwspel dat je de toeristen wil aanbieden. Het moet niet veel gekker worden.
Ach Bruno, inderdaad, de mythe dat het toerisme ons zal redden is ook al doorprikt, net omwille van de reden die je aanhaalt, want veel geld blijft er niet achter in de plaatselijke economie.
Deze week was er op KPHTH TV een reportage – er werd gesproken over ‘πληγη διχως Ï€Ïοηγουμενο’ voor de kleinschalige hotels en het kamerverhuur… Weet je hoeveel hotelletjes er al te koop staan, vooral op de kleine eilanden?
off topic, Nadia de reportage op Krete tv, is een andere dan die van Saxinis. Antitheseis? antitheseis is een diamant ,als er nog een programma is zou ik niet willen missen.
Broodproducenten, wat een verschrikkelijk idee. Hoe snel is het toch allemaal verkloot.
Het is toch niet zo lang geleden dat vers brood van de dorpsbakker in Griekenland vanzelfsprekend was. Het was lekker en nog goedkoop ook.
Vandaag verneem ik : 4000 Europese ambtenaren van gemiddeld loonniveau, tolken, directiesecretaressen e.d. verdienen meer dan bijv. Angela Merkel. Dit alles voor ons welzijn.
Schijt aan deze bevoorrechte “elite” en beroepsprofiteurs die het leven van zovelen in ons, eens zo verscheiden Europees continent willen hypothekeren en er nog in slagen de mensen tegen elkaar op te zetten.
ik ben zelf ook terug op zoek naar kamers/studio’s ipv resorts – maar er is toch ook een prijsprobleem met de kamers: op de meeste eilanden in het hoogseizoen betaal je voor 4 personen zelden minder dan 100 Euro per dag. Tel daarbij: eten voor 4 personen, snacks/koffie/een drankje ‘s avonds/ strandstoelen: alles samen algauw nog eens 80 Euro per dag. Dan de boot nog: 4 personen en een auto: 300 Euro: samen 1660 Euro voor een week, heel conservatief berekend. Voor dat bedrag of ietsje meer zit je ook in een mooie all-in met zwembaden, waterglijbanen, strand, tuinen, … De keuze is dan toch niet evident. Misschien moeten de kamerverhuurders ook eens af van de gedachte dat ze op drie maanden genoeg moeten verdienen voor een heel jaar?
Langs de andere kant blijft het toch heel moeilijk om op dit moment nog behoorlijke kamers te vinden: er wordt helaas ook heel veel rommel aangeboden…
@Tzimi, ik denk dat het op het nieuws was!
@Hans, voor 100 euro p/dag mag je wel een comfortabel apartement verwachten vind ik, en voor de Grieken – daar horen jij en je gezin toch wel bij denk ik – worden er vaak andere prijzen gehanteerd, dat kan bijna niet anders met deze crisis.
Strandstoelen zijn nu gratis op vele plaatsen, en het eten in de taverna’s is zo goedkoop, dat kan je zelf bijna niet voor hetzelfde geld klaarmaken thuis. Let wel: het hangt ook heel erg af van de regio, in de stad kost alles duurder!
Nog een argument, het belangrijkste: je betaalt voor de mooie all-in een standaardprijs maar dan zie je verder niets van het eiland of de plaats waar je op vakantie bent, en vanaf het moment dat je eens een uitstapje wil doen, betaal je ook weer extra.
Het zou me verwonderen dat je niks meer vindt, want ik hoor dat er nog veel onderbezet zijn, dat strookt ook wel met de berichtgeving op de plaatselijke zender.
Voor meer specifieke info of tips mag je ook altijd mijn e-mailadres vragen aan Bruno 🙂
100 euro per dag is “afzuip”. Wie bereid is dat te betalen heeft duidelijk geen last van de crisis.
Dit is een onrealistische prijs zeker met het gemiddelde loon in Griekenland in gedachten.
Denken ze daar dan nog steeds dat wij in het noorden schatten verdienen?
@Nadia, waarom zou je vanuit een all in zelf geen uitstappen kunnen organiseren?
Zelf haat ik die formule, maar je argumentatie pakt geen verf.
Ter vergelijking, ik ben net terug van een verblijf in de buurt van de Zwitserse grens, in Baden Wurtenberg. 36 euro per dag. Internet, wasmachine, vaatwasser, volledige badkamer, vloerverwarming, satelliet tv
100 euro? Zijn ze nu helemaal zot geworden? Totaal van de pot gerukt.
@Nadia,
Strandstoelen gratis? ik kijk ernaar uit; dat ben ik nog nergens tegengekomen.
100 Euro voor 4 personen komt me voor als het gemiddelde voor een behoorlijke kamer (met koelkast, keukentje, bedden ipv uitklapzetels, een badkamer met stromend warm water, proper en en een uitzicht liefst op zee).
Ik vind het een merkwaardige gedachte dat je in een all-in nergens naartoe zou kunnen. Het is geen gevangenis… Je hebt net extra veel tijd om dingen te zien, omdat je niet heel de tijd op zoek moet naar supermarktjes (die dan van 2 tot 5 gesloten zijn) en tavernes. Net als elders kan je gewoon een auto meenemen of huren of de bus nemen.
belangrijkste: ik zoek in Serifos of Kythnos voor midden augustus. Ik ben nog maar pas aan het zoeken, maar alles wat er leuk uitziet is toch al volzet. Ik vertrouw wel nog enkel op tips van mensen of websites met ratings – al net iets te vaak bedrogen uitgekomen
@Penimeni,
Het moet natuurlijk niet gezegd worden, maar de Cycladen en Baden-Wurtenberg… dat vergelijkt toch niet gemakkelijk…
Maar goed, ik wacht vol ongeduld op je tips voor een verblijf in hoogseizoen op een (bewoonbaar) Grieks eiland voor 36 euro per dag voor 4 personen!
Beste Hans, ik bereisde de Cycladen in wijzer en tegenwijzerzin, het mainland van de Albanese grens tot de Mani, de meeste andere eilandengroepen meermaals. Ik denk dus wel te weten wat er te koop is.
Misschien is Baden-Würtenberg voor jou geen aanlokkelijk alternatief. Onbekend is onbemind, daar profiteer ik dan maar van. Elk stukje van ons Europa heeft voor mij zijn eigen charme.
Maar 100 euro per dag, 30 dagen in een maand, da’s wel 3000 euro, 3 Griekse maandlonen?
Enfin, als je dat kan en wil betalen, veel plezier. De wereld wil nu eenmaal bedrogen worden.
@Hans,
Op de door de grote massa, iets minder bezochte eilanden als Sifnos, Serifos, Folegandros, Milos e.d. Reserveerde ik nooit iets op voorhand.
Na enkele keren liet ik zelfs de aanbieders van appartementen e.d. die de ferry”s opwachten links liggen en ging zelf op inspectie. Ik heb nooit in open lucht moeten slapen.
Wij hebben de neiging ons veel te ongerust te maken en willen alles op voorhand geregeld. Zo kom je automatisch terecht bij de verhuurders die dikwijls zelf niet op het eiland wonen, maar enkel in de vakantie naar daar afzakken.
Mijn ervaring is, het komt allemaal in orde, don’t worry, be happy.
En niet vergeten: hoe toeristischer het eiland, hoe meer accommodatie, hoe lager de meeste prijzen.
@Hans, ik ben jaren geleden nog op Serifos geweest, maar het was toen al erg moeilijk om er iets te vinden. Ik zal nog eens op zoek gaan naar mijn documentatie.
Je kunt misschien ook eens vragen aan een Griekse ex-minister van Financiën. Naar het schijnt heeft hij een villa op het eiland, met zwembad, die hij tegen een redelijke prijs verhuurt…
Ik ben ook zowat alle Cycladen geweest behalve die twee die ik vernoem, en sinds 2001 betaalden we ook voor twee personen meestal tussen de 60 en de 80 Euro per dag. Voor 4 komt daar dan iets bij. Er zijn natuurlijk wel goedkopere kamers, maar die zijn vooral op de meer toeristische eilanden (Paros, Naxos,…). Of ergens in een donker achterafsteegje. Of gewoon smerig, gammel, shabby, onverlucht, … Of je moet natuurlijk gewoon op goed geluk gaan en ter plaatse iets vinden – dat lukt meestal wel. Maar dat vind ik teveel gedoe met kinderen erbij.
Het probleem is inderdaad dat de eigenaars op drie maanden een jaarloon willen verdienen en tegelijk hun investering willen afbetalen. Op het gevaar af de cijferaar in @Kaliopi te wekken: iemand heeft bv 300,000 Euro geleend op 25 jaar om een complex met 10 studio’s te bouwen. Daar betaalt hij zo’n 15,000 Euro per jaar voor af. Stel dat die andere kosten heeft voor 10,000 Euro (lakens, airco, electriciteit, wat schilderen, klusjes, toiletpapier, …). Dan huurt hij voor 3 maanden twee onverzekerde hulpjes voor 500 Euro per maand per persoon (dus 3000 in totaal): Totale kosten 28,000 Euro per jaar. Voor zijn 10 studio’s vraagt hij 80 Euro per dag (bv 60 voor de kleintjes en 100 voor de familiestudio’s). Laat ons zeggen dat zijn kamers gemiddeld voor 2/3 volzitten gedurende die drie maanden. Dan heeft hij dus inkomsten (bijna volledig zwart) van 2/3 van 90 dagen x 80 euro x 10 studios = 48,000 Euro. Dus met drie maanden werk betaalt hij alle kosten en zijn invetsering terug en dan houdt hij nog 20,000 Euro over, wat op een eiland inderdaad een goed jaarloon is. Als hij daarnaast nog frappes verkoopt hoeft hij de rest van het jaar niks te doen. En als zijn studio’s afbetaald zijn, koopt hij er een reeks bij met het vrijgekomen geld. Dat is al jarenlang het toeristische business model van Griekenland.
En @Penimeni, sinds ‘you can fool some people sometime but you can’t fool all the people all of the time’, beginnen die mensen nu voor andere formules te kiezen, waar er meer waar geboden wordt voor hetzelfde geld. Het goede nieuws is dat er voor de kamereigenaars dus nog flink wat speling zit op hun prijzen. Maar dan komt die eigenaardige bijzonderheid van de Griekse economie naar boven: als de vraag daalt, stijgt de prijs! Leg dat maar eens uit aan die Chicago-economen…
@Penimeni: 100 euro is de normale prijs voor een apt. met 2 slpkamers en alle comfort, inbegrepen een compleet ingerichte keuken, satelliet-tv, airco, zwembad en uitzicht op zee. Voor een langer verblijf wordt uiteraard de prijs aangepast, maar we hebben het hier over een normale vakantieperiode, dus 1 of 2 weken maximum.
Omdat wij zelf ook fietsen verhuren komen we regelmatig in hotelrecepties. De hotels die zijn overgeschakeld op all-in zijn werkelijk een ramp voor de plaatselijke middenstand en voor de autoverhuurders. Normaal staat de parking vol bij de hotels die volzet zijn, maar niet bij de all-in! Ze blijven allemaal liever in hun hotel waar ze de handdoeken al van ‘s morgens vroeg op de stoelen draperen. Natuurlijk kan je, als een van de weinigen daar, altijd zelf uitstappen maken maar dat tikt dan weer aan bij de kostprijs van je vakantie – en daarover hadden we het toch.
Ik wil nog iets zeggen over die prijzen. Het is een misverstand om te denken dat een gezin een heel jaar kan leven van 3 maanden een eenvoudige B&B uit te baten. Vroeger kon het gemakkelijk want iedereen had nog andere beroepsbezigheden naast dat kamerverhuur. Het is net door de crisis dat veel mensen moeten proberen met alleen dit inkomen te overleven, de prijzen moeten omlaag maar alles wordt duurder, de DEH, extra belastingen, en dan wil ik het nog niet hebben over andere zaken zoals leningen.
ik ga deze zomer eens niet naar Griekenland maar naar Bretagne (omstandigheden) we hebben daar een huis gehuurd voor 8 personen, direct aan zee(100m) en een omheinde tuin van 1500m2, het huis is compleet nieuw en van alle gemakken voorzien……kosten per dag 100,- euri dat is dus 12,50 pp per dag, dit is nogal een verschil wat ik gewend ben te betalen in GR.
@Hans, die prijzen zijn echt te hoog voor Kreta, een gewone studio voor 2 personen kost echt geen 60 euro in het hoogseizoen. Ik vrees dat je hier minstens 20 studio’s zou moeten bouwen om uit de kosten te geraken, en die dan nog 2/3de van de tijd volkrijgen, probeer het maar!
Mijn ervaring zegt dat Kreta zo wat het goedkoopste deel van Griekenland is om vakantie te nemen (alleen daarheen dus!). De Cycladen zijn dan weer het duurst.
Gezien de ferrieprijzen van de laatste jaren, gaan wij al 3 jaar na elkaar op vakantie op het vasteland. Dat scheelt ook heel wat.
Overigens zijn de kleine Cycladische eilanden heuse tourist traps, alweer naar mijn ervaring. Er liggen in de haventjes nog vissersbootjes, maar de vis die op je bord komt, is wel overgebracht van de ichtyoskala (vismijn) in Piraeus.
Als je in Nederland in het hoogseizoen een week een appartement voor 4 personen huurt is dat ook peperduur.
Toch kun je ook hier onder de 100 euro vinden.
Het is wel zo dat alles in augustus verdacht duurder wordt, van de tomaten tot en met de benzine, alhoewel de supermarkten flink aan het concurreren zijn met aanbiedingen de laatste tijd.
@Hans, het is helaas voor een gezin duur om op vakantie te gaan.
Ik neem aan dat je niet bijv. begin september kan, vlak voor de scholen openen. Het scheelt enorm in de prijzen.
En kinderen tot een jaar of 10 betalen dacht ik half geld op de boot, misschien hangt dat van de bootmaatschappij af.
Ik zou de auto thuis laten vanwege de hoge bootprijzen, en als je een week op vakantie bent bijv. 3 dagen een auto huren en dan een eiland bekijken.
Ook zou ik niet elke dag naar een taverna gaan, maar af en toe bij de taverna eten halen en meenemen, zelfgemaakte salade erbij, biertje….
Bij ons staan toch echt gratis strandstoelen van de gemeente, wel vol natuurlijk in augustus. Maar een paar dagen terug met volle maan hebben we heerlijk op het strand gezeten met zelf meegenomen mezedakia en een prima parea.
Trouwens, toen wij ooit een paar dagen met onze nog kleine kinderen naar Naxos gingen en op de terugweg vroegen wat ze het leukste vonden: het zwembad!!!
@Nadia, ja voor Kreta kan dat wel – ik had het over de (meeste) Cycladen-eilanden en over het hoogseizoen. Er zijn er overigens nog duurdere ook (Mykonos, Santorini, Hydra, Spetses – ik weet het, dat zijn Sporaden). Als 100 Euro overdreven blijkt , dan toch zeker 80 of 90 Euro per dag voor een comfortabele studio voor 4 personen (en dat is zonder zwembad hoor!).
@Bea, ik weet wel dat je goedkoper op vakantie kunt, maar de gemiddelde toerist wil toch wel zorgeloos kunnen eten, uitstappen en een drankje drinken. Als ik dagenlang naar de goedkoopste reisformule moet zoeken, dan blijf ik liever thuis.
Maar goed, ik wou eigenlijk enkel een aanzet geven om het succes van all-in versus kamers te verklaren. En zien of er iemand een goeie tip had. Maar dat blijkt zelfs voor 100 Euro per dag niet het geval te zijn!
als ik mij niet vergis voor 50 euro heb je minden in de zomer een verblijf voor 4 personen. en met de wegen van nu binnen 7 uurtjes ben je daar ook van uit athene.
Muloi… aan zee in de Peloponnesos, vlakbij Argos en Nafplio… daar heb je een appartement voor 40 tot 50 euro, eten in taverna’s spotgoedkoop,natuur en voornamelijk Grieks toerisme; heel kleinschalig. Alles is er in dit kleine heerlijke dorpje. Zeer vriendelijke mensen en, ik kan het weten want ben ook inwoner geworden samen met een aantal leerlingen van mij (studenten Nieuwgrieks). Je mag voor meer info altijd mijn email aan Bruno opvragen. Hier heb je op minder dan 2 uur van Athene,gans het jaar door een zalige vakantiesfeer en alle bekende archeologische sites zijn vlakbij.
Verder zou Aegean, als Griekse vliegtuigmaatschappij zijn prijzen in vakanties beter wat lager maken (schandalig duur deze zomer)om zo ook wat meer volk naar Hellas te brengen want zeg nu zelf, is het normaal dat ik nu met Lufthansa of Austrian naar Griekenland moet vliegen???
@Tzimi, ik neem aan dat je Chalkidiki bedoelt?
@Jos, in die streek is het inderdaad goed toeven – maar daar gaan we in het jaar wel eens voor weekendjes naartoe. In de zomer wilde ik graag nog eens een Cycladeneilandje ‘doen’.
In het algemeen vrees ik dat het voor de sector weinig zin heeft om over de voorkeuren van de toeristen te klagen… het zal aanpassen of verdwijnen zijn. Of met een overtuigend alternatief komen. Maar eerlijk, hoeveel mensen zouden ernaar uitkijken om zonder vooraf een kamer geboekt te hebben het vliegtuig naar Athene te nemen (voor minder dan 350 Euro per persoon is dat tegenwoordig al niet evident), dan drie treinen naar Pireus te nemen, daar in de hitte en met je valiezen op zoek te gaan naar waar je boot in ‘s hemelsnaam zou kunnen vertrekken, op je vragen enkel ‘ts-ts’ of ‘eh’ terugkrijgen, om dan ergens ‘s avonds laat aan te komen en op zoek te gaan naar een slaapplek…??
het begon over werkloosheid en vrees dat er nu nog en pak bovenop komt want de uitslagen van de panhellenische examens gaven weinig succes.Velen hebben dan geen kans om verder te studeren aan univ’s en zullen dus op zoek gaan naar werk.
Ik vraag me af of die teleurstellende resultaten uitgelokt zijn door hoge eisen te stellen en dus besparen op opvoeding,of zijn het de jongeren die door de hele crisis situatie,niet gemotiveerd meer zijn?
@Jenny, we zaten dit jaar middenin de examens. Het was dit jaar een bijzonder moeilijk, hoog niveau, de examens kun je op internet terugvinden.
Ik ken veel kinderen die zelfs na jaren hard werken op school en op frondistiria het toch niet gered hebben, en volgend jaar opnieuw examen willen doen. Deze kinderen en hun ouders zijn bang dat ze zonder universiteit niet aan werk zullen komen, en zijn zeker gemotiveerd.
Voor zover ik weet willen de kinderen niet uitgeschreven worden van school of universiteit, want dan zullen ze ook hun ziektekostenverzekering kwijt raken.
Ik begrijp van de examens niets, maar is het niet zo dat als er niet genoeg geslaagden zijn, ze gewoon de ‘vasi’ (het minimum) naar beneden halen? Ik ken hier iemand die 5 op 20 had op een proef en toch geslaagd is (had wel hoge punten voor de andere testen)
Inderdaad gaan die vasies wat naar beneden, maar vooral bij wis- en natuurkunde waren de opgaven zo moeilijk zegt men, dat sommigen er echt helemaal niks van gebakken hebben. Zelfs met lagere vasies komen ze niet binnen.
Er zijn ook een aantal studies waar minder studenten worden toegelaten, zelfs een aantal die een studiestop hebben.
Ook is de vraag naar een plek in Athene en Thessaloniki toegenomen, door de crisis is er geen geld om je kind op kamers te laten wonen ergens ver weg.
Verder is de belangstelling voor een aantal studies waarbij je ook als zelfstandige aan het werk kan, zoals rechten, toegenomen.
Jongeren wachten dus niet meer op een ambtenarenplek!
Al deze factoren hebben invloed op het wel of niet vinden van een plek in de studie en stad van je keuze.
Wel een ingewikkeld ‘spel’ zal ik maar zeggen, want hoe scoren anderen en waar melden zij zich aan.
sorry hans.ik vergat het op te schrijven. thasos. heel mooi eiland
Piraeus als uitvalsbasis voor de Cycladen vind ik ongeschikt.
Zelf vloog ik steeds zo goedkoop mogelijk naar één van de eilanden en improviseerde dan naargelang het ferry aanbod.
Wil je echt alles keurig op voorhand geregeld, dan ben je een dankbaar slachtoffer van de fantasten, meestal buitenlanders, die denken al slapende rijk te worden door sober ingerichte kamertjes te verhuren aan maxiprijzen.
Dan ga je inderdaad beter naar zo’n all-in toestand en laat je de blindmakende gratis brouwsels aan de bar voor wat ze zijn.
Verleden jaar koos ook ik voor deze gemakkelijkheidsoplossing. Ruime kamers, twee flatscreens, groot zwembad. Misschien weinig couleur locale, maar je wordt tenslotte niet verplicht in het hotel te blijven.
Een beetje realiteitszin bij de appartementenverhuurders zou niet misstaan.
Het gaat hier tenslotte over een aanvulling van het inkomen en niet over een manier om je eigen dolce far niente te laten financieren.
Voorts vind ik Griekenland in juli of augustus totaal ongeschikt voor vakantie, tenzij je prijs stelt op gekookte hersenen.
Dus @Bea,is m’n vermoeden juist : het komt van de overheid dat ze grote kuis houden.Weer zo’n bezuiniging.Triest.
Een klein proper appartement, slpkamer, living, keuken, bad, geboekt voor een week in hoogseizoen voor 4 vrienden en zoon in Nea Peramos, Kavala voor 35 euro (35/5 = 7 euro pp).
Wij houden al 20 jaar vakantie op het eiland Lesbos. Schitterend eiland met hele mooie natuur en prachtige bezienswaardigheden. Mooie zandstranden op diverse plaatsen. Wij betalen voor onze schone, nette kamer met keukenblok, douche, balkon, inclusief ontbijt, 30 euro. Van het gevarieerde ontbijt, kun je genieten op het plein bij Beba’s Corner in Petra.
Er zijn diverse tavernes waar je met twee personen voor 25 a 30euro, inclusief een wijntje, van een heerlijke maaltijd kunt genieten. Taxi’s zijn voor kleine afstanden ook niet duur. Kortom: probeer dit eens en steun hiermee de lokale supervriendelijke bevolking. Heel veel toeristen, zoals wij, komen ieder jaar weer terug naar dit eiland!! Fijne vakantie voor iedereen.