Komen eten

De voorbije post gingen over dat ene thema dat de Grieken nu al ruim een jaar in een houdgreep heeft. Tijd voor iets anders. Kent u de televisiemaker Andrew Zimmern? Hij heeft een televisieprogramma op Travel Channel dat gaat over bizar eten. Hij combineert reizen met voedsel, maar legt meestal de nadruk op de bizarre dingen die mensen eten.

En blijkbaar worden er nogal wat bizarre dingen gegeten in Griekenland. Ik sta er ondertussen nog nauwelijks bij stil, maar het was wel prettig om de uitzending van Zimmern eens te bekijken. U moet er wel 40 minuten voor uittrekken, maar ik ben er zeker van dat het water in de mond zal lopen. Misschien niet van alle gerechten, maar toch van de meeste.

Zimmern eet een paar dingen waar ik niet aan zou beginnen, maar hij laat ook het lekkerste zien wat je uit de zee kunt halen: de eitjes van de zee-egel. O ja, en kokoretsi is écht wel fantastische lekker (ik zou ‘m alleen nooit daar eten waar Zimmern aan tafel gaat), hoewel ik absoluut geen fan ben van ingewanden.

Zimmern gaat overigens ook op stap met de aangetrouwde oom van mijn vrouw: Lefteres Lazarou, die een Michelin-ster heeft weten te versieren. Laat ik u 1 ding zeggen: de man kan koken. Maar dat kunnen heel wat anderen in de uitzending ook wel. Geniet!

5 thoughts on “Komen eten

  1. die van Varoulko?? ik heb de beste gehoord ,over deze restaurant ,als het van hem is!!
    jammer dat ικ niet van zee food houdt. με τετοιο μεσον θα οργανωναμε καλο τσιμπουσι.

  2. Is hij naar Bairaktaris gegaan en heeft Kostakis niet uitgenodigt ,voor een wie het meeste souvlakia kan eten??

  3. Ik ben eens in Varoulko geweest – het was inderdaad heel lekker, maar ook wel heel (te?) duur…

    Moeilijk te geloven maar ik heb pas vorige week voor de eerste keer kontosouvli gegeten (in Tsolias in Vari). Smaakt naar (veel) meer…

  4. Nu pas, @Hans!!!! Wow, een goeie portie kontosouvli met tzatziki is om van te smullen!

  5. in de maand mei voor de 7de keer naar Kreta. Maar volgend jaar zonder fout naar Kalymnos, mjam mjam …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *