Slachtoffer van rascistisch geweld wordt uitgewezen

Herinnert u zich nog de Egyptenaar Walid Taleb? Hij was de arme drommel die vorig jaar op 4 november door zijn werkgever, een bakker op het eiland Salamina, gedurende 18 uur aan folteringen en vernederingen werd onderworpen toen hij zijn achterstallige salaris ging opvragen. Ik ga niet nog eens herhalen wat de man heeft moeten doorstaan, maar u herinnert zich misschien wel dat hij door de buurtbewoners werd gevonden, vastgeketend aan een boom aan de straatkant. Ik schreef er hier al over.

Taleb had geen papieren, wat in Griekenland een misdaad is. Nadat hij was losgemaakt van de boom werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij heel snel door de politie werd opgepakt. Op 4 december besloot minister van Openbare Orde dat Taleb niet zou worden uitgewezen, om humanitaire redenen. Iers journalist en inwoner van Korinthe Damian Mac Con Uladh, die in zijn eentje de engelstalige versie van Eleftherotypia overeind houdt, had destijds meer uitleg gevraagd aan het ministerie. Zijn verhaal over hoe de politie weigerde om informatie te geven over de zaak,  is ook de moeite waard om eens te lezen.

In ieder geval had Taleb een verblijfvergunning gekregen voor een jaar. Die is nu verlopen. En Taleb krijgt er geen nieuwe. Met als gevolg dat hij nu toch zal worden uitgewezen. De papieren zijn al klaar. De stempels en handtekeningen van alle afdelingshoofden staan er al op. Binnenkort zit Walid Taleb terug in Egypte.

 

2 thoughts on “Slachtoffer van rascistisch geweld wordt uitgewezen

  1. Wellicht is Walid Taleb in Egypte beter af dan in Griekenland waar je als asielzoeker nog slechter wordt behandeld dan in je eigen land. Inshala.
    In ieder geval hoe ironisch ook krijgt hij een gratis vliegticket om terug te keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *