Laatste dag dat Yiannis een dak boven zijn hoofd heeft

Door de toenemende drukte op het werkfront, ben ik er niet toe gekomen om de situatie van Yiannis goed te volgen. Het nieuws is echter niet goed. Bij de laatste vraag om hulp, hebben we wat geld kunnen verzamelen, waardoor hij is kunnen verhuizen en waardoor hij een ander huisje heeft kunnen vinden. Luxueus is het niet. Het is een verdieping half onder de grond, in de buurt van Pedion Tou Areos, aan Alexandras. Een maand geleden is hij er in getrokken en hij heeft de huur en de elektriciteit voor 1 maand kunnen betalen. De huur is 150 euro per maand.

Hij heeft me een paar foto’s doorgestuurd van zijn huidige woonplaats.

DSC_0001 DSC_0002 DSC_0003
 DSC_0004  DSC_0006  DSC_0007
 DSC_0008  DSC_0009  DSC_0010
 DSC_0011  DSC_0012  DSC_0013

Veel stelt het allemaal niet voor, maar er was tenminste een bed en hij had een dak boven zijn hoofd. Omdat hij niet wist of hij er langer zou kunnen blijven, heeft hij zijn spulletjes nog steeds in dozen en plastic zakken. Nu is de maand om en het geld op. Hij heeft heel februari moeten doorkomen met 50 euro om te eten en te drinken. Als hij vandaag de huur niet betaalt, wordt hij er uit gezet.

Ik heb zijn zaak niet zo kunnen volgen, wegens zo veel andere beroepsmatige bezigheden, maar ik heb gezien dat Yiannis zijn account op twitter ook weer heeft gewist. Hij vond dat er te veel met hem werd gespot. Het is dezelfde litanie die ik van hem al zo vaak heb moeten horen. Er zijn inderdaad maar weinig mensen die kunnen begrijpen dat iemand die geen geld heeft en dakloos dreigt te worden, toch een twitteraccount kan hebben. Maar facebook en twitter vragen geen dak boven je hoofd en je kunt dezer dagen overal wel gratis wifi vinden in Athene.

Vandaag is het dus de laatste dag voor Yiannis. Ik aarzel om weer maar eens een oproep te doen. Niet omdat ik hem niet meer zou willen helpen. Maar ik zie geen toekomst, geen verandering. Ik vrees dat ik hier binnen 2 of 3 maanden nog maar eens een dergelijke post ga moeten schrijven. Ik wil Yiannis zeker niet de straat op jagen, maar ik denk dat hij elders moet gaan zoeken naar mogelijke oplossing, want het is duidelijk dat het van mijn kant telkens maar een druppel op een hete plaat is.

6 thoughts on “Laatste dag dat Yiannis een dak boven zijn hoofd heeft

  1. Een spijtige zaak bruno.Maar optornen tegen een bende geld- en machtsgeile idioten, die een land naar klot…. hebben geholpen en nog steeds de zelfde koers varen,is onbegonnen werk.Don Quichot is nu eenmaal een roman figuur, maar staat borg voor eenieder die op zijn eentje de zaak wil aanvallen. Zo lang de Grieken ziende blind zijn en alleen naar eigen navel staren zal er niets veranderen. En of je nu links of rechts stemt , het blijft altijd kiezen tussen de cholera en de pest. Niet alleen in Griekenland maar in heel Europa.

  2. voel me zo’n beetje zoals jij bruno… wil nog wel een keer helpen maar heeft het zin, zie geen beterschap en kan dit niet volhouden…zeker niet als er geen beterschap te zien is of licht aan het eind van de tunnel….

  3. @Jef, sorry het is niet alleen de fout van de grieken hoor, maar bekijk de jaren 80/90 wat de duitsers beloofden om griekenland te helpen als zij afgeschreven duits materiaal zouden kopen, jammer genoeg zijn de goedgelovigen erin getrapt met alle desastreuze gevolgend.

  4. Hij moet gewoon terug naar Kreta, ik denk dat het zijn enige optie is, in Athene heb je weinig te zoeken, alleen maar ellende.

  5. @ phyllis, je hebt mijn laatste zin niet gelezen blijkbaar !!!!!

  6. Yiannis heeft gisteren 50 euro op zijn rekening gekregen van een mevrouw die wellicht dit bericht heeft gelezen. Hij heeft me gevraagd om haar erg te bedanken. Mocht hij vooralsnog de andere 100 snel vast krijgen, dan is hij weer voor een maand onder de pannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *