Yiannis heeft sociaal dividend gekregen

Door een bijdrage van sommigen onder u, zijn we in geslaagd om Yiannis weer even uit de brand te redden en zijn elektriciteitsrekening te betalen. “Je hebt me gered”, was zijn boodschap. Zijn zoektocht naar de 228 euro heeft hem veel energie gekost, en zijn gezondheid is er niet beter op geworden. Hij heeft enorme pijnen uitgestaan in zijn arm, kon er niet van slapen, en hij vreesde dat hij een hersenbloeding ging krijgen door de enorme stress die door zijn aderen raasde.

De pijn is ondertussen aan het weg trekken en er is ook goed nieuws voor Yiannis: hij heeft de melding gekregen dat zijn aanvraag voor het sociaal dividend is goedgekeurd. Hij zal dus 500 euro krijgen, voor hem een fortuin. Hij bood meteen aan om het geld dat we bij mekaar hebben gekregen voor zijn elektriciteitsrekening, weer terug te storten, maar uiteraard was dat nooit de bedoeling.

Het sociaal dividend wordt gestort op de bankrekeningen van diegenen die het hebben aangevraagd. Een ministerieel besluit heeft duidelijk gesteld dat het bedrag belastingvrij is en in zijn geheel aan de begoedigde moet worden overgemaakt. Sommige banken hebben het naar verluidt niet zo goed begrepen: er zijn gevallen gemeld waar de bank meteen een deel van het sociaal dividend inhield wanneer de begoedigde nog schulden open had staan (en dat is bij zo wat alle mensen het geval).

280.000 mensen hebben het sociaal dividend gekregen. Onder hen 75.000 “geüniformeerden” – mensen van wie het salaris was ingekort, politiemensen, soldaten, mensen bij de zeemacht en de luchtmacht. Ongrondwettelijk, volgens de Raad Van State. Om geen gezichtsverlies te lijden, heeft de regering het als sociaal dividend verpakt, maar het geld dat onrechtmatig was ingehouden, moest wel worden teruggestort.

Toevallig toch: het sociaal dividend wordt gestort in de week voor het parlement sluit en iets meer dan een week voor de gemeenteraadsverkiezingen. Je zou het een verkiezingscadeautje kunnen noemen, maar misschien is dat wat te ver gezocht. Want mensen zoals Yiannis denken er niet aan om voor Samaras en de zijnen (of voor enige politici die aan PASOK gelieerd zijn) te stemmen. Als ze al gaan stemmen (ondanks de stemplicht).

3 thoughts on “Yiannis heeft sociaal dividend gekregen

  1. Σε καλη μεριά. μονο μη παει και ψηφισει ΝΔ η Πασοκ, ε!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *