Stavros Dimas is gisteren niet verkozen geraakt als president. De stemronde was na een uurtje al afgelopen. Parlementslid Iordanos riep de namen af en elk parlementslid moest ofwel “Stavros Dimas” ofwel “paron” zeggen. Daarmee wisten buitenlandse correspondenten ook wat het Griekse woord voor “present” betekent. Dimas zelf was nergens te zien. Het leek wel alsof het helemaal niet over de man ging, laat staan over het “hoogste ambt van de republiek”. President is een ceremoniële functie, maar of ze nu voor een bloempot of een mens hadden gestemd, het had gisteren geen verschil uitgemaakt.

xristougennaHet zal een lastige kerst worden voor de politici, maar ook voor het personeel dat in het Parlement werkt. Deze arme drommels krijgen nog steeds 16 maandlonen per jaar uitbetaald omdat ze zulke onregelmatige uren hebben, maar er is wel in hun salaris gesneden. In al zijn gevoeligheid heeft parlementsvoorzitter Vangelis Meimarakis er voor gezorgd dat de personeelsleden toch een fijne kerst kunnen beleven.

De vereniging van personeelsleden van het Parlement krijgt een kerstcadeutje van 150.000 euro. Het geld zal worden gestort op de bankrekening en is voorzien voor de noden van de vereniging, zoals kerstcadeuas, prijzen voor de kinderen van de personeelsleden die uitblinken op school, en andere sociale werken (sic) die de vereniging doet.

One thought on “Kerstcadeautje

  1. …… waren er niet ooit Syrische vluchtelingen op Syntagma?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *