Athene, Amalias Av., kerstmis 1948. Het was vroeger de gewoonte om de politieagenten cadeau’s te geven.

Een klein beetje te laat, maar ik wens iedereen die hier af en toe voorbij fijne feestdagen. Na een bijzonder incidentrijke maand december, hebben mijn vrouw en ik gisteren toch nog op de valreep kerst kunnen vieren, zij het met een erg schorre stem.

2018 was het jaar waarin het zogenaamde noodhulpprogramma aan Griekenland is afgelopen. Daarmee hangt Griekenland officieel niet meer aan het noodinfuus, maar het land moet verder nog wel aan bepaalde voorwaarden voldoen tot 2060. Overigens laat de trojka Griekenland niet uit haar greep tot 75% van de noodleningen zijn terugbetaald. Voor 2019 is nog meer austeriteit voorzien, met nog meer pijn voor de Grieken.

Ik wil geen onheilsprofeet zijn, maar ik zie geen beterschap. Laten we daarom in ieder geval genieten van andere zaken die ons blij maken. En laten we vooral gezond blijven.

Gerelateerde berichten

7 thoughts on “Καλές γιορτές!

  1. Να αρχίζετε με την υγεία και μετά τα θαύματα …

  2. Dank je wel, Bruno, om ons geregeld op de hoogte te houden over hoe de Griekse mensen proberen het hoofd boven water te houden.
    Warme kerstwensen en maar hopen dat 2019 echt wat zuurstof brengt.

  3. Toch mijn allerbeste wensen Bruno, ook vr je echtgenote. Zoals de meeste Grieken zullen jever wel geraken, dat isbhier ook,zo’n beetje.

  4. allerbeste wensen voor jou bruno en al wie je genegen is, ook aan alle lezers van dit blog>.

  5. bruno, ik wens jou en al wie je lief is een goed & gezond 2019 !

  6. Het is maar goed dat geluk ook in kleine dingen kan bestaan ! Veel moed en solidariteit onder de mensen gewenst. “Gelukkig is hij die tevreden is met zijn lot, hoe dat ook mag zijn”.

  7. Bruno, een late kali chronià, net niet vanuit Griekenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.