Regen

Vandaag hebben we in Athene voor het eerst sinds 4 maanden weer eens een fikse regenbui over ons heen gekregen (de rest van Griekenland -vooral het noorden- heeft al eerder regen gezien). Het lijkt alsof de zomer voorbij is, hoewel het kwik nog steeds flink boven de 25 graden hangt. Met de eerste regens van het najaar wijkt nu ook eindelijk het gevaar voor bosbranden (aangestoken of niet).
Voor mij is het een beetje deprimerend. De lucht is donker en dreigend, en het lijkt alsof ik niet meer zal kunnen gaan zwemmen of op het balkon mijn krant zal kunnen lezen met mijn snoet in de zon. Niets is minder waar natuurlijk, maar als je opgegroeid bent in een land waar het veel regent, dan blijft dat blijkbaar toch in je systeem zitten.
In Athene is het extra opletten bij de eerste regenval na de zomer: vermist het maanden al niet meer heeft geregend, zijn de straten stoffig. Wanneer dat stof wordt gemengd met water, wordt het wegdek bijzonder glad, vooral als het asfalt van mindere kwaliteit is. Opletten dus, vooral als je met een tweewieler de baan op moet. Ook de voetpaden met marmer zijn erg glibberig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *