Werkongeval

Een kleine 2 weken geleden is een werknemer van een poetsbedrijf om het leven gekomen bij een werkongeval. De man, een 44-jarige Egyptenaar, viel van 3 verdiepingen hoog naar beneden toen hij de ramen aan het lappen was van … het ministerie van Werkgelegenheid.

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de man niet verzekerd was. Dit voorval maakt perfect duidelijk wat er met dit land aan de hand is. Het ministerie van Werkgelegenheid houdt zogezegd toezicht op het naleven van de arbeidswetgeving, maar onder haar eigen neus komt een onverzekerde werknemer om het leven. Het bleek dat de man ook nog eens op zondagen werkte, zonder dat was aangegeven.

De werkgever -het schoonmaakbedrijf dus- beweert dat alles wettelijk was. De Egyptenaar zou namelijk zijn aangenomen als onderaannemer, wat betekent dat hij zelf voor zijn verzekering moet in staan. Volgens die redenering zou het dus ook de verantwoordelijkheid van de man zelf zijn dat er niet 1 veiligheidsmaatregel voor hoogtewerk werd nageleefd.

Bijzonder cynisch vind ik dit, en het geeft aan dat we inderdaad in Griekenland naar middeleeuwse feodale toestanden aan het afglijden zijn.

Het ministerie “overweegt” nu om het schoonmaakbedrijf de komende 3 jaar niet toe te laten tot openbare aanbestedingen. Zo veel is een mensenleven dus waard.

One thought on “Werkongeval

  1. De arme man laat een vrouw en 4 kinderen achter.
    wat zoek je nu?? had hij zijn mond open gedaan om zijn rechten te eisen ,zou hij eindigen als Kouneva.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *