Griekse mop

Zware onderwerpen de laatste tijd – ik dacht dat het misschien goed was om een Griekse mop in te lassen, om de sfeer terug wat lichter te maken. Hier komt ie:

Toen God de verschillende volkeren op aarde zette, gaf hij elk volk 2 deugden. Zo maakte hij de Duitsers punctueel en gehoorzaam aan de wetten, de Amerikanen doortastend en onderzoekend, de Japanners werklustig en geduldig, en zo voort…

De Grieken maakte hij slim, eerlijk en ambtenaar. Toen de wereld geschapen was, kwam aartsengel Gabriël bij God en zei hem:

– “Heer, u heeft alle volkeren 2 deugden gegeven, maar de Grieken hebt u er 3 gegeven. Daardoor staan zij sterker dan de rest en dit dreigt het evenwicht op aarde te verstoren.”

– “Gabriël, je hebt gelijk.”, sprak God. “Ik lette even niet op en daardoor zouden de Grieken wel eens de hele wereld kunnen domineren. Ik moet iets doen, maar ik kan geen deugd terugnemen.”

En God bedacht de volgende oplossing: de Grieken behielden hun 3 deugden, maar elke Griek kon er slechts 2 gebruiken. En zodoende gebeurde het volgende:

  • Als een Griek eerlijk is en ambtenaar is, dan is hij niet slim.
  • Als een Griek slim is, en hij is ambtenaar, dan is hij niet eerlijk.
  • En als een Griek slim en eerlijk is, dan is hij geen ambtenaar.

19 thoughts on “Griekse mop

  1. Volledig mee eens! Ik ben dan ook geen ambtenaar 😉

  2. Ik ben eigenlijk wel ambtenaar en dat is inderdaad niet zo slim. Ik vrees dat ik God voor 1 keer gelijk zal moeten geven.

  3. KEN JE ER NOG BRUNO????????? VERTEL!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Dit is nu eens echt schitterend, Bruno, vertel ons aub nog wat moppen, want het klopt dat de laatste tijd nogal harde commentaren te lezen waren. Deze blog mag ongetwijfeld geen aanleiding tot ruzie zijn, moet informatief, aangenaam, interessant blijven. Dat is voor iedereen het beste.

  5. Maar je bent dan ook geen Griek @Peter,so don’t worry 😉
    (Ik vraag me af welke deugden de Belg van God zou gekregen hebben, hahaha)

  6. @Roosje ea.Lees de Standaard van vanmiddag met alle Belgische WikiLeaks.Ik probeerde de link hier neer te zetten, maar dat lukte me.Zit code in denk ik.Ben ook maar een Ollander.

  7. @Roosje, ik ben dan wel geen Griek, maar woon en werk in Griekenland en wordt “betaald” door de Griekse staat…

  8. de beste mop is de griekse staat .ik heb gisteren gelopen in Nea Ionia en ik zag op de stoep een gele rij tegels voor de blinden. als ik blind was en volgde deze lijn ,zat ik regelmatig bij de mensen aan tafel om koffie te drinken. de meeste cafes hebben tafeltjes en stoeltjes op deze lijn.

  9. ik ken ook een grap maar is een dure grap. de koffie prijs!! op de meeste cafes in athene.

  10. Die gele tegels met indicaties waren voor de Olympische Spelen @Tzimi. Nu die voorbij zijn, is er geen reden meer om nog iets te doen voor de blinden, he. Trouwens, als het nu alleen maar koffietafeltjes en terrasjes waren die op deze tegels stonden…

  11. @Peter, om op de mop(!) verder te gaan: God zal met die drie deugden voor De Griek vast wel de volbloed Griek bedoeld hebben; so again: don ’t worry, be happy 🙂

  12. Als je wil weten hoe een rolstoelgebruiker zich voelt in Griekenland, moet je er eens met een kinderwagen rondlopen 🙁

  13. Er zouden er meer een voorbeeld moeten nemen aan “nonkel Grga” in “Black Cat White Cat” van Emir Kusturica. Het zou nogal wat leven in de brouwerij brengen 😀

  14. @Bruno?? na de olympishe spelen hebben de blinden het licht weer gevonden??
    @Bertinos ,een van mij geliefde films ,en Grga een geweldig mooi figuur. de film komt af en toe via VPRO of Kanvas op de buis. wie niet heeft gezien moet kijken.

  15. @Tzimi, het zijn niet de blinden die het licht hebben gevonden na de Olympische Spelen.
    Het zijn de anderen die het licht zijn verloren na de Olympische Spelen!

  16. Grrrrr .. iekenland met al z’n oudheden door de eeuwen heen. Hoeveel talen spreekt men daar zoal ???
    Ik schat zowat alle talen, behalve BETALEN !!!!

  17. het grootste probleem met poltieke grappen is , dat ze zijn verkozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *