Vakantiebestemmingen volgens Tripadvisor

Misschien gebruiken sommigen onder u wel eens de site Tripadvisor om recensies te lezen over hotels, vooraleer u op vakantie gaat. Tripadvisor heeft met dat soort recensies een behoorlijke reputatie opgebouwd.

Elk jaar publiceert Tripadvisor een lijst met topbestemmingen. Afgelopen week zijn de bestemmingen voor 2011 online gegaan. Griekenland is daarin wel heel erg magertjes vertegenwoordigd. In de lijst van topbestemmingen in Europa staat het dorpje Oia op Santorini op de 16de plaats, terwijl Griekenland totaal niet voorkomt in de wereldwijde topbestemmingen.

Je kunt je natuurlijk afvragen wat de criteria zijn (Hoe komen ze er op om Parijs op de eerste plaats te zetten bij de Europese bestemmingen? Indien er geen musea in de stad waren, zou ik er nooit naartoe gaan.), maar het is wel zo dat Griekenland hoe langer hoe minder de Europese toeristen aanspreekt. De nieuwe toerist komt eerder uit het voormalige oostblok dan uit West-Europa.

11 thoughts on “Vakantiebestemmingen volgens Tripadvisor

  1. ik kan een burgemeester van Athene herinneren zeggen dat athene schoner dan Parijs is. weet je welke poustis dat was??

  2. om jou een beetje te helpen ,zijn nickname was Omer Prionis.

  3. Is het niet zo dat vakantiebestemmingen modes ondergaan en dat GR zowat ‘gewoon’geworden is,dat men iets exotischer zoekt , ietwat waarmee je terug thuis dan kunt bluffen? Jaren geleden was Z.Frankrijk , Italie en Spanje ‘in’want dat was ‘ver’ maar nu met de democratisering van de vliegtuigtickets , is het ‘banaal’ geworden.Wie gaat er nog op vakantie in eigen land of buurlanden en daar is toch ook iets te beleven?
    Gr is nu nieuw voor O.Europa en het verre oosten . Dat zal ook wel voorbij gaan.
    En @Bruno , ikzelf kuier veel liever in Parijs en Londen dan in Athene en dat heeft weinig met musea te maken. Het zijn mooie steden terwijl Athene er als een amorf betonnen labyrint voorkomt.Brugge krijgt een 18de plaats .Ik vind niet dat GR mooie grootsteden heeft waar je eens rustig op een bank gaat zitten en een gebouw bewonderen.Ik hou van middeleeuwse steden met een ziel.Maar tja,dat is persoonlijke smaak ook wat emotioneel beinvloed.

  4. Ofschoon ik hier woon snap ik de toerist wel, wie wil op vakantie in een land waar het hele jaar door willekeurig gestaakt wordt, tel daar nog bij de vaak onvriendelijke bediening en de slechte staat van veel acco’s en de hoge prijzen momenteel.

  5. Ik zal het maar opbiechten, ik had nog nooit van deze site gehoord. Ik ken er diverse maar deze stond daar niet bij. Wellicht omdat het Engelstalig is. Maar goed, als ik het rijtje zo doorlees, kan ik me wel wat indenken bij de huidige lijst. Het gaat ook vaak niet om individuele belevingen, maar meer om het imago dat door velen wordt gedeeld. En Athene heeft nu eenmaal meer het imago van ‘betonnen, rommelige stad waar het te druk is en de smog de dag beheerst’. En als ik qua schoonheid Athene zou moeten vergelijken met Parijs, Rome of Stockholm, valt de vergelijking in het nadeel van Athene uit. En ik ben echt een reuze Athene-fan ;-)! Maar objectief vergeleken (voor zover zoiets kan) hebben diverse steden meer musea, karakteristieke gebouwen, mooie pleinen, stadsgroen, water, etc.
    Niettemin, Athene heeft veel geschiedenis binnen haar muren, het begin van de Westerse beschaving, de democratie en prachtige historische bouwwerken die nog steeds herkenbaar en toegankelijk zijn. Maar of dat het imago kan verbeteren is nog maar de vraag.

  6. In het jaar 2000 hadden Griekenland en Turkije 10 miljoen toeristen.
    Vorig jaar had Griekenland er 12 miljoen en Turkije had er 27 miljoen, ook Belgie had er 12 miljoen.
    Bruno, mag ik nogmaals herhalen dat de euro Griekenland genekt heeft :”to be or not to be” is in Griekenland vervangen door “to have or not to have” en dit slikken de toeristen niet langer.

  7. Ik ben het er mee eens dat de euro Griekenland geen goed heeft gedaan, maar als we nu terugkeren naar de drachme, wat gaat er dan gebeuren met de leningen die in euro zijn afgesloten? Griekenland zal zich daar blauw aan betalen (dat gebeurt natuurlijk nu ook al) en zal er wellicht nooit meer bovenop komen.

  8. de euro maakt heel europa kapot. vraag maar wat de nederlanders van vinden ,zeker na dat je meld dat benzine bijna meer dan 3 guldens per liter kost.over tabak begin ik niet aan omdat ongezond is.

  9. Fani zou familie van mij kunnen zijn. zelfde achternaam. maar zij vertel niet hoe kom je op Delos. met welke oude wraak voor schip en met welke kosten.

  10. Ondertussen trekken de plaatselijke overheden van Santorini aan de noodbel. De straten van het eiland wordt overspoeld door vuilnis. Er zijn maar 9 vuilnismannen voor het hele eiland en die kunnen het werk niet aan. Maar er mag niemand meer worden aangenomen, want het is crisis en er is een aanwervingsstop. Dat wordt vakantie nemen met een wasknijper op de neus. Daar gaat positie 16.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *