Zwaar en ongezond beroep

U heeft misschien nog gehoord van de lijst van zware en ongezonde beroepen in Griekenland. Iemand die een dergelijke beroep uitoefent, krijgt daarvoor een speciale bonus, om gezondheidsredenen. De lijst met die beroepen was ellenlang en er stonden heel wat betwistbare beroepen tussen, zoals kapper.

De lijst is de voorbije maanden flink ingekort, niet alleen om te besparen, maar ook omdat er gewoon veel te veel misbruik werd gemaakt. Natuurlijk is het beleid veel te laks geweest.

Een aantal beroepsgroepen die werkzaam zijn in de toeristische sector, zullen vanaf nu ook van de lijst worden geschrapt. Het gaat voornamelijk om koks, bakkers, bordenwassers en kamermeisjes. En zoals het in Griekenland betaamt, zullen die nu gaan staken, want ze vonden dat ze het volste recht hadden op een bonus voor hun zwaar en ongezond werk.

Resultaat: op dinsdag 23 augustus zullen ze een dag het werk neerleggen en komen ze samen op het Klafthmonos plein in Athene. Midden in het toeristische seizoen.

Waarschijnlijk zullen de toeristen van buiten Athene daar weinig van merken, maar het zou wel eens kunnen dat het ontbijt in de Atheense hotels op 23 augustus wel eens wat spartaanser is, en dat de bedden misschien niet tijdig zullen worden opgemaakt.

4 thoughts on “Zwaar en ongezond beroep

  1. Bloquers ?? valt dat niet er onder??
    de 23ste moeten ze maar de dichtbij tyropitas voor onbijt. welke gek naar athene gaat voor vakantie die weet dat allemaal nu,denk ik.
    iets anders, ik hoor steeds vaker de laaste week dat toch de volgende storting komt maar het einde is noch steeds in zicht.’
    en nog belangrijk ,Vangelis Venizelos heeft de stempel van kameno xarti. hoe dom kan je zijn?? zo dom als dik zijn zou ik zeggen met 106 kilos zelf.

  2. Ik heb van de zomer genoten wegens het gepoch van onze familie uit NY die altijd zeggen “Oh,we know everything that’s going on here” omdat ze sateliet TV hebben . Noem het leedvermaak maar vond het billijk dat ze het eens aan de lijve zouden ondervinden :geen taxi’s,uren omleiding van de bussen omdat Thembi weer eens steenval had,geen $ kunnen omwisselen tenzij in de Nationale Bank , in blokkades vastzitten,schrikken van de prijzen , onverschilligheid van openbare diensten ,enz.
    En dat terwijl familie en vrienden insprongen en ter hulp kwamen om de euvels te balsemen.
    Hoe trekt een toerist die de taal niet kent,z’n plan ?

  3. jenny : zal het je weten te zeggen… van 27.8 tot 30.8 verblijven mijn dochter, schoonzoon en kleinzoon (10) in athene om bezienswaardigheden daar te zien (tussenstop vanuit canada op weg nr lesbos) dus…en ze spreken de taal absoluut niet en kennen er, in tegenstelling tot op lesbos, niemand !

  4. Goed @Rene,voor het ogenblik zou alles goed moeten verlopen in vergelijking met een paar weken geleden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *