Griekse dag in Zuiderpershuis, Antwerpen

Ik vermeld het hier graag even, want ik was zelf gevraagd of ik aanwezig kon zijn. Jammer genoeg lukte dat niet, maar dat zal u er natuurlijk niet van weerhouden om naar het Zuiderpershuis te trekken in Antwerpen voor de Griekse “blend”.

Vandaag 11 mei, om 20: 30u speelt er een rembetikogroepje: Katerina Tsiridou & Kompania

En dan zondag 13 mei, vanaf 14:00u is er de ontmoetingsdag. Men gaat voor de  actualiteit met een panelgesprek tussen Peter Mertens, auteur van de bestseller ‘Hoe durven ze?’, Yiorgos Vassalos, vertegenwoordiger van het Grieks-Brusselse ‘Initiative de Solidarité à la Grèce qui résiste’ en Karel Van Isacker, een Vlaming die al jaren tussen Griekenland en België pendelt en in Athene woont en werkt. De moderator van dienst is VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck, die de Griekse situatie nauw opvolgt en net uit Griekenland terug is.  Het debat zal worden gevoerd aan de hand van fragmenten uit de spraakmakende documentaire ‘Debtocracy’.

Na het debat is er ruimte voor een babbeltje met (andere) Griekenlandliefhebbers… Neem gerust uw bouzouki of baglama mee, misschien is het wel de gelegenheid voor een Griekse jamsessie (@Bobtje?). Of bent u al jarenlang op zoek naar een tegenspeler voor een tavli-spelletje? Wie weet loopt u er die dag wel eentje tegen het lijf…

Om 18:30u is er een Griekse maaltijd en ’s avonds wordt u ondergedompeld in de wereld van de rebetiko met o.a. een lezing over rebetiko door Antoine Légat. Na de lezing volgt de film Rembetiko (1983) van Kostas  Ferris. De film is Grieks gesproken en Engels ondertiteld.

3 thoughts on “Griekse dag in Zuiderpershuis, Antwerpen

  1. Bruno,
    Ook het vermelden waard is een heel tof initiatief dat doorgaat op woensdag 16-05-2012 in de Hallen in Schaarbeek: “12 hours for Greece”, meer info is te vinden op http://www.12hoursforgreece.com.

  2. he! wat jammer dat je niet kan komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *