Zalig kerstfeest

Hierbij wens ik u allen een zalig kerstfeest. Niet met de traditionele kerstboom en al zeker niet met de kerstman, maar met een filmpje van een bende jongeren die op Ermou, in centraal Athene, traditionele Griekse kerstliederen speelde, begeleid door een “gaïda” – een Griekse doedelzak.

U ziet voor de jongeren het bootje staan: de traditionele Griekse versiering voor kerst (de kerstboom is hier pas ingevoerd toen koning Otto van Beieren hier de troon betrad). Waar de symbool van de boot vandaan komt, is nog steeds niet duidelijk.

14 thoughts on “Zalig kerstfeest

  1. @Bruno: Een zalig kerstfeest gewenst en ik hoop dat 2013 goede dingen voor jou en je gezin mag brengen

  2. Een Zalig Kerstfeest vandaag ! Ik kan echter geen filmpje opmerken in deze post, ligt het aan mijn computer of is er geen link ?

  3. Prettige eindejaarsfeesten, Bruno, en een goeie gezondheid en veel succes in 2013! Het filmpje heeft de Kerstman waarschijnlijk in de verkeerde schoorsteen laten vallen?

  4. zalige en toffe feesten iedereen en eindelijk een beetje rust voor yiannis !

  5. Oeps, en hier is de video …. de post stond in de wachtlijst en is automatisch gepubliceerd, maar blijkbaar was het niet de laatste versie die online is verschenen.

  6. Griekenland is een land van vissers, de boot symboliseert dat de visser gezond en wel is teruggekeerd. Daarom ook is Agios Nicolaos beschermheilige van alle zeelieden. En ja de Grieken grijpen terug naar die oudere traditie in plaats van de (alom) ingevoerde kerstboom.

  7. Ook van mijnentwege aan iedereen nog een fijne warme Kerst gewenst en een inspiratievol nieuw jaar. We hebben het soms zo nodig, een beetje inspiratie.

    En aan Bruno, megaveel bedankt voor al je berichtgevingen over Griekenland, blijven schrijven !

  8. @ Bruno, een Prettige Kerst en veel geluk voor jou en jou gezinnetje, maar vooral een goeie gezondheid. Bedankt voor jou inzet ginder in ons favoriete landje. We hebben veel bewondering voor jou. Ook aan alle andere mensen een warme Kerst gewenst.

  9. Bruno, nog een goede kerst en jaarwisseling gewenst. Hierbij ook mijn dank voor al die interessante wetenswaardigheden die je steeds weer aan ons presenteert waardoor het wel en wee van de Grieken en hun land vanuit Grieks perspectief helder tot ons doordringt.

  10. Και να μην ξεχνιομαστε@@@@ η γκαϊντα και η Θρακη ειναι ελλαδα. οπως κι ο Ορφεας. γιατι ακουγονται και πολλα περιεργα τον τελευταιο καιρο.
    Αντε και του Χρονου.με υγεια, και με πολλα λεφτα στους Γερμανους να στελνουν και σε μας.

  11. @Bruno.Hierboven dan nog een keer (als het technisch lukt)de gewraakte en op YouTube gebande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *