Kroniek van de Griekse crisis

Heeft u drie kwartier de tijd? Dan is onderstaande video best wel een goeie manier om die 45 minuten op te vullen. Het is niet meteen een documentaire, maar meer een vertelling van verschillende mensen die door de crisis werden getroffen, ondersteund met foto’s. Het vertelt niet meteen iets wat u nog niet wist, maar het verhaal kan niet genoeg worden verteld. Zeker nu niet, nu we mogen verwachten dat de crisis zich over de rest van Europa zal verspreiden.

Chronicles of a European Winter – Episode 1 από Eurowinter

14 thoughts on “Kroniek van de Griekse crisis

  1. A small bed of snow

    Buildings we used to pass,
    Characters we used to know,
    Now all behind a veil of:
    The darkest Greek irony
    European indifference and
    International so-and-so…

    This is Athens nowadays,
    This is the Athens we used to know
    and while it still well may be
    the vibrant heart of our fellow-soul
    yet that heart now seems to lay
    On such a small bed of snow…

    Shame on you! the philosopher shouted
    For you do not seek truth,
    It is only profit you are after,
    For greed is your god,
    Not humanity nor love!
    And mumbled away,
    Into the night,
    Without a trace,
    Not even,
    On a small bed of snow…

    HP©2013
    (For GG, If you have a minute or so…)

  2. Thx Bruno! Btw weet er iemand hier of er sprake is van een echte influx van Grieken die door de crisis die naar België komen?

  3. Petros,

    Geen Grieken komen nu naar Vlaanderen.

    Wel zeer veel Spanjaarden en Portugezen (meestal ingenieurs en verpleegkundigen) waarvan de meesten in hun geboorteland een cursus Vlaams hebben gevolgd. Echt puike mensen die hier met hart en ziel het beste van henzelf komen geven.

    In Gent en omgeving hoort men bijna evenveel Spaans en Portugees als Vlaams maar in restaurant, supermarkt spreken ze Vlaams : chapeau.

    In het Gentse zijn er wel wat Griekse restaurants die we frequent bezoeken. Bij navraag (in het Frans of Grieks want deze zijn, na 20 jaar nog geen Vlaams machtig) of er nieuwe Grieken bijkomen antwoorden ze negatief. Er zouden ook geen nieuwe Grieken bijkomen in de omgeving van Charleroi (waar verschillende Griekse ghetto’s zouden zijn) en daarbij geeft de Griekse restauranthouder als argument dat de huidige controles
    en toekenningsvoorwaarden voor werklozensteun te sterk geworden zijn…….

  4. Thkx Kaliopi, toch vraag ik me het af (het kàn een oplossing zijn) zoals de man in de docu zei. En naast Gent en Charleroi, is er toch nog de Limburg, Antwerpen, Brussel? Ik hoor namelijk in mijn provinciestadje af en toe Grieks en dan door mensen die je eerder een Roemeense of andere Balkan-identiteit zou geven. Roma? Schroom weerhield me telkens om zo iemand zomaar aan te spreken, maar volgende keer ga ik toch’s doen!

  5. misschien moeten wij een stempel op ons voorhoofd krijgen met de vlag van ons geboorte land.
    οχι αλλο καρβουνο, φτανει για σημερα.

  6. niks te danken ,Petro. het was meer om kalliopi haar leven makkelijker te maken, kan zij de buitenlanders goed tellen en statistieken houden.ik weet niet wat op de voorhoofd van mijn kinderen moet stempelen? en de griekse en de nederlandse vlag of alleen de griekse of niks?

  7. Misschien moeten we op het voorhoofd van velen maar Μαλάκας laten tatoeëren. Weinig voorhoofden zullen dan onbezoedeld blijven.

  8. In het spoor van Rudi Vranckx
    Een reis door een interplanetair buizenstelsel? Het witte licht aan het einde van de tunnel? Of een nieuw soort megarollercoaster voor minibusjes, misschien?

    Vandaag kregen we op de redactie van onze monteurs een eerste glimp van de Griekenlandmontage van Het verdriet van Europa te zien. Alleen zijn we er niet helemaal uit wàt we dan wel zien… wat denken jullie?

    http://www.youtube.com/watch?v=StxrAsdOKHk&feature=player_detailpage

  9. @Anna, volgens mij de endeldarm van godin Europa, richting uitgang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *