Griekse politie beschermt opnieuw VIPs

De voorbije weken is er een forse toename geweest in “aanslagen” met gasflesjes op de huizen van politici. Verder is er ook het incident geweest van de kalashnikov-kogelhulzen in het hoofdkwartier van Nea Dimokratia (ik wik bewust mijn woorden, want er is nog steeds geen duidelijkheid in de zaak) en de aanslag met een snelkookpanin het winkelcentrum The Mall (die overigens is opgeëist door een anarchistische organisatie die zichzelf Wilde Vrijheid noemt).

En blijkbaar zit er angst er weer flink in, want de Griekse politie heeft heel wat nieuwe aanvragen van beroemdheden en politici (zelf mensen die zich uit de politiek hebben teruggetrokken) gekregen voor extra bescherming. Die bescherming hadden ze altijd al, maar sinds augustus heeft men de politieagenten die er voor instonden, stelselmatig teruggetrokken. Bescherming van VIPs kostte de Griekse belastingbetaler te veel.

Bovendien was het ook een heel mafiagebeuren aan het worden waarbij politieagenten na hun normale diensturen nog eens gingen patrouilleren voor de huizen van VIPs die bereid waren om extra te betalen voor bescherming. Ze werden daarvoor in dienst genomen door dubieuze veiligheidsfirma’s die waren opgericht door gepensioneerde politiemensen.

Hoe dan ook, het ziet er naar uit dat er opnieuw 600 politieagenten zullen worden ingeschakeld om parlementsleden te gaan beschermen die de reputatie hebben om heel erg pro-memorandum te zijn.

2 thoughts on “Griekse politie beschermt opnieuw VIPs

  1. En nadat ze een blauw oog opgelopen heeft,kreeg Mme Kanelli nu ongewenst bezoek en verdorie toch,ze hebben al haar intiem geheime correspondentie gestolen.Haar 4×4 is niemendal vergeleken met haar laptop en ander gevoelig materiaal.Ze schijnt heel wat hush-hush docs te hebben.Doet toch wat vragen oprijzen.

  2. De opper-communiste, met een maisonette in de superrijkenwijk van Ekali, met een inwonende huishoudster en met een 4×4 Jeep.

    Mooi toch, dat Griekse communisme.

    Overigens is zij niet de enige met vertrouwelijke documenten in huis. Vorige week gaf Venizelos te kennen in het parlement dat hij ook geheime documenten thuis heeft van de periode toen hij nog minister van Defensie was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *