Hoe zit het met de Lagarde-lijst?

U herinnert zich nog de Lagarde-lijst? De lijst met Griekse bankrekeninghouders bij HSBC in Genève die aan toenmalig minister van Financiën Papakonstantinou was overhandigd. Die was ‘m kwijt geraakt, en ook zijn opvolger Venizelos wist niet wat er mee was gebeurd, tot hij zich opeens herinnerde dat hij nog een USB stick in zijn bureaulade thuis had liggen.

Na een lange circusvoorstelling met een parlementaire onderzoekscommissie (waarbij alle leden rijkelijk betaald werden met belastinggeld om hun werkzaamheden na een paar maanden stop te zetten, omdat ze niet konden vinden of er fouten waren gebeurd in het behandelen van dit document), kreeg huidig minister van Financiën Stournaras een kopie van de lijst in handen van de Franse overheid.

Toen bleek dat 3 namen van familieleden van Papakonstantinou op die nieuwe kopie stonden en niet op de oude, werd besloten, na alweer een circusvoorstelling in het Griekse parlement, dat er een parlementair vooronderzoek moet komen om te zien of Papakonstantinou naar het gerecht moet worden doorverwezen.

Dus moest er weer maar eens een commissie worden opgericht, met -dient het alweer gezegd- weer extra geld van de belastingbetaler. In die commissie zitten leden van alle partijen. Het werk van de commissie verloopt achter gesloten deuren, zonder camera’s. Maar we weten nu al dat het weer een circusvoorstelling is. 1 lid van de commissie heeft een keer zo boos met zijn hand op de tafel geklopt dat hij 2 vingers heeft gebroken. De voorzitter van de commissie zegt dat hij duizelig werd van de stem van het commissielid van SYRIZA.

En dan nu dit: de nieuwssite Newsbomb maakte gisteren bekend dat commissielid Kapernaros van de Onafhankelijke Grieken (hij die zijn vingers had gebroken) had verklaard dat er 2 familieleden van commissieleden op de lijst stonden.

Boem! Paukeslag! Mag het ons nog verbazen!? Nee toch! Het gaat om de oom van commissielid Militades Varvitsiotis van Nea Dimokratia en om de vrouw van schreeuwende TV-boekverkoper en voltijds TV-persoonlijkheid Adonis Georgiadis, ook van Nea Dimokratia.

Varvitsiotis heeft toegegeven dat dit inderdaad het geval is, en Georgiadis, in de hem gekende luidruchtige stijl, heeft commissielid Kapernaros gevraagd om zich te verontschuldigen want zijn vrouw staat niet op de lijst. Het geld behoort namelijk toe aan haar vorige echtgenoot. Ondertussen weten we nog steeds niet wie er dan wel op de lijst staat en we weten ook niet waarom het zulk een geheim is. 1 keer heeft een journalist de namen gepubliceerd en onmiddellijk belandde hij in de cel.

Wedden dat het werk van deze commissie weer nergens op uit draait? En dat iedereen weer vrijuit gaat? En dat dit schorremorrie nog steeds verder de legitimiteit heeft om een loodzwaar besparingsprogramma aan de Griekse bevolking op te leggen?

4 thoughts on “Hoe zit het met de Lagarde-lijst?

  1. er zijn ook grenzen. Handen af van Eugenia.zo een lieve vrouw , heeft vast haar redenen om geld in Zwitcherland te hebben.
    en de voorzitter moet maar een dosje paracetamols gaan halen.Zoi rules.

  2. De voorzitter is een parlementslid van ND uit Chania die aldaar bekend stond om zijn ‘gangster style’, ik heb hem zelf regelmatig op trouwfeesten handjes zien schudden omringd door zijn bende gorilla’s.
    Makis T. heeft trouwens ooit een ontluisterende aflevering van Zougla’ gewijd aan deze man op het teloor gegane tv-kanaal Alter.
    Ik hoop dat Zoe blijft doorgaan met haar stem te laten horen, en misschien toch antwoord krijgt 🙂

  3. Gangster ?? wie ?? je ken de verhaal van Koutalianos?? Zoi kan tegen 100den zoals Markogiannakis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *