Eldorado Gold en “embedded journalism”

Het bedrijf Hellas Gold (en meer bepaald het moederbedrijf Eldorado Gold) heeft afgelopen week te kennen gegeven dat het zinnens is om in Griekenland te blijven. Blijkbaar was daar twijfel over ontstaan naar aanleiding van het instabiele economische klimaat na het losbarsten van de crisis in Cyprus. Maar ook het feit dat er bijna dagelijks grote protesten zijn tegen de aanwezigheid van het bedrijf heeft er toe geleid dat velen er van overtuigd waren dat het bedrijf het voor bekeken zou houden. Die indruk werd althans gewekt in de pers.

Dus moet diezelfde pers nu een andere indruk krijgen. En daar weet Eldorado Gold wel wat op te vinden. Vanaf vanavond worden journalisten vanuit Athene overgevlogen naar het noorden van Griekenland. Daar worden ze ontvangen in het luxueuze hotel Electra Palace in Thessaloniki waar ze een copieuze maaltijd zullen krijgen die rijkelijk met wijn zal worden overgoten.

Maandag zullen ze dan naar de mijnen in Skouriës en Olympiada worden gebracht en zal er een persconferentie worden gehouden met de staf van het bedrijf in Mantem Lakkou.

Dinsdag gaat het naar Izmir in Turkije, waar een bezoek zal worden gebracht aan de mijn van Efemcukuru. In het Hilton hotel zullen de journalisten nog maar eens een keer flink worden verwend. Daarna gaat het terug naar de thuisbasis.

Nu worden dit soort snoepreisjes wel vaker georganiseerd door de bedrijven. Dat is dus niets nieuws. Maar het wordt wel uitkijken hoe de investering van Eldorado Gold vanaf eind volgende week zal worden gepresenteerd in de Griekse pers. Copieuze maaltijden en veel wijn hebben de neiging om het kritische vermogen aan te tasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *