In de schaduw van de Minotaurus

taurus18 april is door UNESCO uitgeroepen tot de internationale dag van de Monumenten en Archeologische Sites. De bedoeling is om de publieke opinie bewust te maken van de diversiteit en de kwetsbaarheid van de archeologische sites en van ons erfgoed.

Om dat te vieren, heeft de Belgische ambassade in Griekenland, in samenwerking met de Stichting Marianna V. Vardinoyannis een lezing georganiseerd op 11:00 in het nieuwe Akropolismuseum met de titel “In the shadow of the Minotaur”.

De lezing wordt gegeven door Jan Driessen, Professor aan de Université Catholique de Louvain (UCL) & Directeur van de Belgische School van Athene.

Onderwerp van de lezing zijn de recente archeologische ontdekkingen op de archeologische site van Sissi, op Kreta, zo wat halverwege de site van Malia en de stad Agios Nikolaos. De website van het project kunt u hier bekijken.

Mocht u zinnens zijn om te gaan kijken, dan dient u wel uw komst te bevestigen. Even bellen naar 210-80.94.489. De lezing zal simultaan worden vertaald in het Grieks en Engels. Ik zal er zelf niet bij kunnen zijn, want ik moet werken. Maar mocht u gaan, maakt u dan mijn groeten over aan Jan.

4 thoughts on “In de schaduw van de Minotaurus

  1. De belgische ambassade schijnt actief te zijn want regelmatig sturen ze mails met uitnodigingen voor culturele gebeurtenissen.

  2. We hebben dan ook duidelijk de beste ambassadeur sinds jaren!

  3. Nee inderdaad, ik ben het absoluut met je eens. Heel dynamisch, met heel wat interessante initiatieven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *