Documentaire over het leven van de migranten en vluchtelingen in Athene

Door het incident met de aardbeiplukkers in Nea Manolada gisteren, is het lot van de migranten en de vluchtelingen in Griekenland weer bijzonder actueel. Daarom is het absoluut van belang dat de documentaire Into The Fire zo veel mogelijk mensen bereikt.

Into The Fire is een internetdocumentaire, die op zondag 21 april wereldwijd zal worden gelanceerd op verschillende websites en blogs. Het is de eerste keer dat er op deze manier een dergelijk initiatief wordt genomen. Ik weet niet of de makers van de documentaire toevallig 21 april als publicatiedatum hebben gekozen, maar zoals ik in de vorige post al zei, is dat de dag waarop de Griekse junta in 1967 de macht greep. Dus misschien is het niet zo’n toeval.

Om de film op je blog of website te publiceren, moet je je inschrijven. Dat kan hier: http://intothefire.org/publish/

Ik heb het in ieder geval gedaan, en op zondag zult u dus, als alles goed gaat, de volledige documentaire hier kunnen zien. Vandaag geef ik alvast de trailer mee.

Into The Fire Trailer from Chickarama on Vimeo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *