En nog wat racisme van parlementslid

Afgelopen vrijdag is het bootje gevonden van de vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan dat op sleeptouw werd genomen door de Griekse kustwacht. Daarbij zijn 9 kinderen en 3 vrouwen verdronken. De beelden herinnert u zich nog wel. Niet alleen het bootje is gevonden, maar ook een aantal lijken. Die bevinden zich op 72 meter diepte en konden niet meteen geborgen worden.

Heel veel leden van de oppositiepartij SYRIZA bekritiseerden de Griekse overheid voor de houding die werd aangenomen tegenover de vluchtelingen die alles verloren zijn. Tot op dit moment is er nog steeds niemand van de regering die de overlevenden een bezoek heeft gebracht. Wie weet waar zitten die overlevenden trouwens. Misschien slapen ze gewoon op de straten van Athene.

Wat is er gebeurt Syriza'tjes? Sommigen onder jullie zijn hun stem verloren nadat de lijken zijn gevonden in Farmakonissi?

Wat is er gebeurd Syriza’tjes? Sommigen onder jullie zijn hun stem verloren nadat de lijken zijn gevonden in Farmakonissi?

Nu het bootje en de lijken gevonden zijn, lijkt men in het regeringskamp weer op reacties te wachten vanuit de SYRIZA-hoek. Die reactie is er niet gekomen. Dus moet er blijkbaar een beetje uitgedaagd worden.

De rodeoclown van dienst is Thanos Plevris, advocaat, nog parlementslid geweest bij het extreem-rechtse LA.O.S. maar overgestapt naar Nea Dimokratia toen bleek dat zijn voormalige partij de kiesdrempel niet zou halen. Thanos is de zoon van Kostas Plevris, een ultra-rechtse advocaat die nog een partij heeft gesticht met de naam 4 augustus, voor de Griekse kolonels de macht grepen. 4 augustus verwijst naar de dag dat Ioannis Metaxas aan de macht kwam in Griekenland.

Kostas Plevris is een Holocaustontkenner die regelmatig zijn theorieën uit de doeken mag komen doen in het “televisieprogramma” van de boekverkopers Georgiadis. 1 van die broers is nu minister van Volksgezondheid. Plevris is nu raadgever voor deze minister.

Thanos Plevris koos het medium Twitter om de aanhangers van SYRIZA uit hun hok te lokken. Wees maar gerust dat deze man zeer reactionair is. Ik breng even een video in herinnering die in 2011 is gemaakt, toen de man nog lid van LA.O.S. was. Plevris was toen aanwezig op een persconferentie van het tijdschrift Patria, dat een zeer nationalistische koers vaart.

Ik vertaal voor de gemakkelijkheid hier even wat Plevris vertelt: “Bescherming van de landsgrenzen kan niet gebeuren zonder dat er verliezen vallen. Om mezelf duidelijker  te maken: zonder dat er doden vallen. De bescherming van de landsgrenzen vraagt doden.” Hij kan met deze uitspraak op wat applaus rekenen.

Nadien begint hij te wauwelen over de islam die heel Europa zal overspoelen. Dus wil Plevris er voor zorgen dat de moslims die kans niet krijgen. Hij wil er voor zorgen dat ze niet meer kunnen eten, niet meer kunnen drinken en niet naar een hospitaal kunnen gaan. En dat moeten ze dan maar gaan vertellen in Pakistan, als afschrikking, dat ze het in Griekenland moeilijker hebben dan in Pakistan. Ja, ze moeten het hier moeilijker hebben dan in hun eigen land. “De hel moet als een paradijs worden gezien, in vergelijking met wat ze hier doormaken:, zegt de raadgever van het ministerie van Volksgezondheid. Je verzint het niet.

Hij mag dan wel een rodeoclown zijn. Hij is wel een zeer gevaarlijke rodeoclown. Als dit soort discours bionnen regeringskringen te horen is (OK, Plevris deed de uitspraken nog voor hij lid was van Nea Dimokratia), dan is het niet verwonderlijk dat mensen nog extremer gaan stemmen als ze niet voor de partij willen stemmen die hun levensstandaard flink heeft doen verlagen.

5 thoughts on “En nog wat racisme van parlementslid

  1. off topic! ik wil graag ook de broer van Adonis , zien bij de nieuw verkiezingen op de lijst van Nea Dimokratia.
    Voridis, Georgiadis Pleuris!! dit is niet Nea DImokratia, dit is Nea Diktatoria.

  2. Watskebeurd? En dan maken ze nog dt-fouten ook…

  3. Oeps! We kunnen hem veel aanwrijven, maar dat niet! 🙂

  4. Vreemd, ligt die man aan de basis van de verwensing: “krijg de Pleuris”? 🙂 Pleuritis heeft plots een andere bijklank.

  5. Ik ben geen specialist, maar alles wijst op het vliegend flissijn. Deze aandoening wordt meestal driefasig behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *