Geweer van parlementslid Gouden Dageraad gaat af op Atheense luchthaven

Ik neem aan dat velen onder u het al wel hebben gehoord: afgelopen donderdag ging het geweer van Antonis Gregos, parlementslid van Gouden Dageraad, af toen hij zijn reistas op de counter van Aegean Airlines zette. De kogel boorde zich in de grond. Gregos beweert dat iemand van het veiligheidspersoneel het wapen in handen had toen het af ging.Hij is 1 van de 60 Griekse parlementsleden met een wapenvergunning.

De bewaker van de luchthaven haalde de kogels uit het wapen en het geweer werd in een plastic zak bij de piloot in de cockpit bewaard. Gregos mocht gewoon naar Thessaloniki reizen. Op zijn minst merkwaardig gezien de gewone burger niet eens een nagelschaartje mee mag nemen op de vlucht.

Het incident volgt op het feit dat een ander parlementslid van Gouden Dageraad met een wapen het parlementsgebouw binnen kwam. De talrijke discussieprogramma’s op TV gaan over niets anders: er is sprake van dat het dragen van een wapen in het parlement zal worden verboden. Als reactie heeft Gouden Dageraad een beschuldiging geuit dat er ook alcohol en drugs worden gebruikt door de parlementsleden. Een nieuw kat-en-muis spel is in de maak.

Grieken herinneren zich verder nog dat een vrouwelijk parlementslid 2 weken geleden binnen kwam met een heel spannende kleurrijke bloes waarop een papagaai afgebeeld stond. Daar kwam heel veel reactie op van haar collega’s die vonden dat zij met haar kledij de ernst van het beroep belachelijk maakte.

We worden hier in Griekenland geregeerd door 300 figuren die hun prioriteiten totaal niet op orde hebben, en die wellicht ook nog eens gevaarlijk zijn.

15 thoughts on “Geweer van parlementslid Gouden Dageraad gaat af op Atheense luchthaven

 1. Binnen laten zitten en de deur op slot doen.

 2. Dit is er zover over dat ik mij er geen mening durf over te vormen.
  Ik kijk in verwondering toe en vermoed dat zo meteen een banasplitter uit de coulissen springt.

 3. Hoe is het mogelijk??? Onvoorstelbaar! Hier in de Belgische media nog niets van gelezen.

 4. Ja @Bruno, zo sluipt het Weimar-vergif druppeltje voor druppeltje;gedoogd incidentje na gedoogd incidentje,de Griekse Wereld in.Over een paar maanden halen dit soort oprekkingen van de wetten, de publiciteit al niet meer.

 5. En door wie zijn die mensen gekozen? Door het volk die denkt, door op zo een clown met lege beloften te stemmen, er ook beter van te worden. Wanneer worden ze nu eens wakker!

 6. Volgens de internationale voorschriften moeten jacht-en sportwapens in stevige verpakking als ingecheckte bagage in het ruim vervoerd worden. In een plastik zak in de cockpit kan echt niet. Dit soort ongein kan aardige gevolgen hebben voor de luchtvaart in en vanuit griekenland, zoals dat vluchten vanuit GR niet meer als “schoon” erkend worden.

 7. nee nee @robert bij mijn weten wat ze mij in Griekenland verteld hebben houdt de piloot de vuistvuurwapens veilig in bewaring, jachtwapens zoals geweren en messen worden in het ruim bewaard wat ook niet meer dan normaal is…ik kan me toch niet voorstellen dat een of andere agent zijn wapen mee geeft met de ingecheckte bagage eerst en vooral kan zijn wapen verloren gaan door een of andere reden en ten tweede dat soort mensen reizen meestal met alleen handbagage om tijd te winnen, als ze nog uren in de luchthaven moeten wachten voor hun wapen …

 8. Naar ik begrepen heb ging dit om een GELADEN geweer in een reistas. Nogmaals,dit is onvoorstelbaar!En zelfs als dit nieuws overdreven is (want hier hoor je er niks over), dit is toch wel een zware blaam voor de Atheense luchthaven, de luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines en ik weet niet welke ‘autoriteiten’.Eigenlijk hoop ik dat ‘Europa’ hier toekijkt. Als ze het tenminste al ziet!

 9. @Europa vraag mij af wie dat in griekenland verteld heeft, vuistvuurwapens bewaren in de cockpit? De cockpit is geen wapenkluis. Krijgt de passagier zijn pistool dan van de piloot terug bij het uitstappen? De passagier moet dan met een wapen door de ‘clean area’ naar de uitgang? Als de TSA dit hoort gaan alle vluchten vanuit Griekenland in de VS in quarantaine.
  Skymarshals is een ander verhaal, maar die hebben ook aangepaste wapens die minder gevaarlijk zijn in een drukcabine.

 10. Is het normaal dat ik mijn e-mail adres opnieuw moet doorgeven? Of wordt dit door ik-weet-niet-wie gechekt? Begin ik spoken te zien?

 11. @Lina, het systeem WordPress kan inderdaad nog eens om een bevestiging vragen, omdat er bijvoorbeeld veel spam is gestuurd (ik onderschep dagelijks tussen de 50 en de 100 spams op de blog). Als je zeker wil zijn, stuur me dan een keer een screen shot, zodat ik kan zien wat er precies wordt gevraagd, om zeker te zijn dat het koosjer is.

  Vreemd ook dat dit voorval met Gouden Dageraad niet overal te lezen was. Een gevaarlijke gek die een geladen wapen aan boord van een vliegtuig probeert te brengen, die arresteer je toch meteen?

 12. @robert wie mij dat verteld heeft was een agent dus ik veronderstel
  Dat deze regel alleen voor overheidslieden is …maar
  Ik zal eens vragen op welke manier sportschieters hier hun
  Vuistvuurwapens vervoeren…

 13. @Europa. Alle ‘small arms’ horen in een afgesloten kistje/koffer in het vrachtruim te zitten, met de munitie niet in het wapen maar verpakt volgens de Dangerous Goods Regulation. Dit voor wapens van jagers, sporters, militairen, parlamentsleden etc. Enige uitzondering zijn speciaal getrainde veiligheidsmensen met een speciale vergunning. Leesvoer voor luchthaven Athene en Aegean A/L: ICAO Annex 17.
  Toen Zimbabwe nog Rhodesie heette en Harare nog Salisbury, was er bij de ingang van het vliegveld een speciaal loket, vergelijkbaar met de garderobe in het theater. Daar konden passagiers hun vuurwapens in bewaring geven en na terugkomst weer ophalen voor gebruik op de weg naar huis.
  Wellicht een idee voor de luchthaven van Athene om ook zo een klantvriendelijke faciliteit in te richten als zij nog meer parlamentsleden als passagier verwachten.

 14. @robert ja dat kan ik geloof u wel.. als ik meer weet zal ik het in Griekenland en ook hier doorvertellen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *